dec 11, 2008 - In de pers    No Comments

Geen subsidie voor zonnepanelen

Ook volgend jaar moeten inwoners van Knesselare niet rekenen op een gemeentelijke subsidie voor de installatie van zonnepanelen. De subsidie voor warmtepompen en zonneboilers wordt zelfs stopgezet.

«Wij zijn echt niet de enige gemeente in het Meetjesland zonder subsidie voor zonnepanelen», zegt burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910). «Er zijn al heel wat subsidiemogelijkheden voor wie investeert in zonnepanelen bij onder andere de Vlaamse overheid en Eandis. We willen onze inwoners daar wel optimaal over informeren. Bovendien willen we als gemeente ook een voorbeeldrol spelen en investeren in energiezuinige en energievriendelijke systemen in gemeentelijke gebouwen. Volgend jaar wordt de sporthal aangepakt.»

David Geens (GVP) is niet te spreken over de aanpak. «Slecht nieuws voor jonge gezinnen», vindt Geens. «Oudere mensen die in wat oudere woningen leven, denken niet aan investeringen die maar na twintig jaar renderen. Dit is dus weer een gemiste kans voor onze gemeente om over te komen als gemeente waar jonge gezinnen welkom zijn.»

(JSA)

© 2008 De Persgroep Publishing