nov 21, 2008 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Zwaar verkeer in Knesselare dorp

Eens per halfjaar willen we het vuur aanwakkeren om de aandacht levendig te houden op een groot probleem in het Knesselaarse centrum: het doorgaand zwaar verkeer.

We willen immers niet dat onze gemeente op haar lauweren gaat rusten nu het verkeer komende van de N44 verboden is. Dus blijven we aandringen op constant overleg en het zoeken naar een uitweg.

Wederom was de uitleg dat we niet op een oplossing moeten hopen voor het nieuwe ronde punt aan de E40 in Aalter klaar zal zijn. Ik hoop dat men dan wel de belofte houdt dat de dag na de opening van datzelfde rond punt de borden “verboden +5,5 ton” er zullen staan.

Tegelijk vond ik het nodig om onze schepen van mobiliteit er eens op te wijzen dat de laatste tijd het verbod op zwaar verkeer van de N44 vaak overtreden wordt. Onze schepen moest ootmoedig bekennen dat hij de laatste tijd niet meer zo veel in het centrum aanwezig was en dat het hem niet opgevallen was. De burgemeester beloofde de politie te vragen een verscherpte controle uit te oefenen.

Waar een wakkere oppositie al niet goed voor is… Met dank aan de inwoners die me belde of mailde om hun bezorgdheid te uiten…