nov 18, 2008 - In Knesselare en Ursel    2 Comments

Stand van zaken jeugdlokalen Ursel

Een dossier dat blijft aanslepen betreft de jeugdlokalen in Ursel. Ik herinner me nog dat ik met Benedikt en Herlinde (toen nog GVP, nu Groep9910) naar de oude bandencentrale gingen kijken in 2004 omdat er toen al een beslissing in de lucht hing. We zijn nu dus bijna 5 jaar verder…

De dak- en pleisterwerken zijn voor 95% voltooid. Men is volop bezig aan het sanitair. Daarna komt er een vloer in en dan kunnen de eigen gemeentediensten het schrijnwerk plaatsen (gelukkig kent schepen Frans daar wel iets van) en schilderen.

De nieuwe opleveringsdatum zou nu (ik spreek in voorwaardelijke wijs; eerst zien en dan geloven) 20 december (2008 wel te verstaan voor alle duidelijkheid) zijn.

Naast de aankoop werd er in de begroting reeds 150.000 euro ingeschreven voor de veranderingen. Inmiddels heeft men daar al 75.000 euro moeten bijtellen. De verbouwingswerken hebben dus al 225.000 euro gekost; laat ons hopen dat de definitieve afrekening daar onder blijft.

Spijtig is wel dat door het alsmaar uitstellen en talmen in dit dossier, de Urselse jeugdwerking noodgedwongen stilligt sinds 1 september (de vorige beloofde datum) tot de nieuwe lokalen er zijn.

Dus we duimen dat we nu in de laatste rechte lijn zitten.