nov 14, 2008 - In de pers    No Comments

Controles op vrachtverkeer worden opgedreven

De politie drijft de controles op vrachtwagens in de dorpskern van Knesselare op. Steeds meer truckers negeren het verbod op zwaar verkeer.

Knesselare had jaren last van te veel vrachtwagens in de dorpskern. Intussen mogen vrachtwagens die uit de richting van de N44 komen het dorp niet meer inrijden. Uit de richting Beernem kunnen ze wel het centrum binnenrijden.

David Geens (GVP) signaleerde het schepencollege dat steeds meer chauffeurs dat verbod aan hun laars lappen. «Wij hebben de politie gevraagd de controles in de Hellestraat te verscherpen», zegt schepen Erné De Blaere (Groep 9910).

Het zwaar verkeer helemaal uit het dorp bannen, is voorlopig onmogelijk. Eerst moet de nieuwe verkeerswisselaar van de E40 in Aalter aangelegd worden. Pas dan zullen de vrachtwagens die in Beernem de E40 willen verlaten aangemoedigd worden om verder te rijden naar Aalter en via de N44 en de N49 te rijden.

(JSA)

© 2008 De Persgroep Publishing