nov 1, 2008 - In de pers    No Comments

David Geens ruilt CD&V voor N-VA

David Geens uit Knesselare, de man die vorige maand in opspraak kwam nadat hij publiekelijk kritiek gaf op Yves Leterme en de standpunten van de partij, neemt ontslag uit CD&V. Hij kiest nu voor N-VA.

Toen David Geens vorige maand in Ter Zake verkondigde dat hij het beleid van Leterme en CD&V de laatste tijd ondermaats vond, werd meteen zijn ontslag geëist. Nu keert Geens CD&V effectief de rug toe en kiest hij voor N-VA.

«Ik ben voor meer Vlaanderen en vind dat de laatste tijd te weinig terug bij CD&V», zegt Geens. «Toen ik vorige maand hard werd aangepakt omwille van mijn mening en mijn ontslag werd gevraagd, sneuvelde in één klap ook de betekenis van de C en de D in de partijnaam. Als een lid al geen kritiek meer kan uiten zonder vrees voor maatregelen, kan je een partij niet langer democratisch noemen. Dit gedrag had ik niet verwacht van de partij die ik 15 jaar trouw gediend heb. Christelijke naastenliefde kan je hierin ook niet bespeuren.»

De komende weken wil Geens zijn nieuwe thuis N-VA verkennen. Hij engageert zich om een lokale werking uit te bouwen en zal met het oog op de Vlaamse verkiezingen volgend jaar ook op andere niveaus actief zijn.

(JSA)

© 30/10/2008 Het Laatste Nieuws