okt 29, 2008 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Zitpenningen leden Gecoro

Op de gemeenteraadszitting van september werd beslist dat de effectieven leden van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) voortaan 75 euro zitpenning krijgen. De voorzitter krijgt een dubbele zitpenning.

Ik ben het er mee eens dat deze mensen voor hun inzet een vergoeding krijgen, maar ik heb wel enkele maars…

Ten eerste zou ik voorstellen dat er dan op zijn minst ook een jaarlijkse evaluatie gebeurt door de gemeenteraad. Eén keer per jaar zou dus best de voorzitter van de GECORO tekst en uitleg komen geven in de gemeenteraad, samen met een verslag van de individuele inzet van de leden. Op die manier kunnen mensen die zich terecht inzetten voor de gemeente, correct beloond worden.

Ten tweede stel ik me de vraag: waarom de mensen van de GECORO wel en van andere adviesraden niet? Wat maakt de inzet minder in de milieuraad, cultuurraad, sportraad, jeugdraad, … (de opsomming is dus niet compleet).

Ik wilde niet tijdens de gemeenteraad deze opmerking maken, want dan zou men zeker mij woorden in de mond gelegd hebben dat ik de vrijwilligers geen bijdrage gun en het tegendeel is waar. Ik hoop wel dat we ooit eens deze discussie ten gronde kunnen voeren.