okt 29, 2008 - In de pers    No Comments

Overstap

De Standaard 28/10/08:

Kreten & Gefluister

Geens

Over overstappen gesproken: David Geens, de kritische voorzitter van CD&V Knesselare-Ursel die in september na de barst van het kartel wereldberoemd werd in Vlaanderen door op zijn weblog en in Ter Zake kritiek te geven op het beleid van Yves Leterme (CD&V), en daarom gevraagd werd ontslag te nemen, stapt over naar N-VA. ‘Als een partijlid al geen kritiek meer kan uiten zonder vrees voor repercussies, dan kun je een partij niet langer democratisch noemen’, meldt Geens in zijn ontslagbrief aan nationaal CD&V-voorzitster Marianne Thyssen.

Nieuwsblad 28/10/08:

Kritische CD&V’er stapt over naar N-VA

David Geens, tot voor kort voorzitter van CD&V Knesselare-Ursel, stapt over naar N-VA. ‘Als een partijlid al geen meer kritiek kan uiten zonder vrees voor repercussies, dan kun je een partij niet langer democratisch noemen’, meldt Geens in zijn ontslagbrief aan nationaal CD&V-voorzitster Marianne Thyssen.

In september gaf Geens openlijk kritiek op het beleid van Leterme in de kranten en in Ter Zake. Het resultaat was een e-mail waarin de regionale CD&V-voorzitster Odette Van Hamme om zijn ontslag vroeg.

‘De overstap naar de N-VA is een logische keuze’, zegt Geens. ‘Ik kan mij niet meer verzoenen met het idee dat ik deel uitmaak van een organisatie die een beleid vormt tegen de Vlamingen.’ (bvk)

© 2008 Corelio