sep 23, 2008 - In Vlaanderen    No Comments

Ikke op Terzake

Ik had vanmorgen niet gedacht dat mijn blogpost zoveel reacties ging teweeg brengen. Nu de dag om is, ben ik nog droeviger om twee redenen.

Inmiddels is de algemene vergadering van CD afgelopen en is de boodschap duidelijk: de basis steunt de partijtop. Ondanks het straffe interview van Bert De Brabandere, voorzitter Jong-CD&V, die het ontslag van de regering vraagt.

Wederom zal de “basis” een bende ja-knikkers zijn die gewoon slaafs de partijleiding volgt.

De andere reden is dat ondanks de diverse reacties die ik kreeg, ik blijkbaar de enige ben die publiekelijk wilde reageren. Ik maak mij immers geen illusie. Terzake zou me nooit interviewen als ook maar iemand met net iets meer betekenis in mijn oude partij zou gereageerd hebben.

Ook dat wijst er op dat de partijtop de touwtjes stevig in handen neemt. Tegenspraak is blijkbaar niet meer mogelijk in een partij die ik altijd bewonderde om haar basiswerking.

Voor wie het niet gezien heeft, hieronder het betrokken stukje.

Het totale interview was een stuk langer. Uiteraard heeft men er de stukken uitgeknipt die het meest ingaan tegen Leterme zelf. Ik blijf echter bij wat ik vanmorgen heb geschreven.

Meer zelfs, met het extra nieuws dat nu gekend is, zit ik eigenlijk te wachten tot De Wever me belt en me een gratis lidkaart aanbiedt 😆