aug 27, 2008 - In Vlaanderen    No Comments

Niet met 2 op een 2×2

Er zijn toch heel wat vrachtwagenchauffeurs die het Staatsblad niet gelezen hebben op 4 mei 2007. Daarin stond immers het Koninklijk Besluit van 26 april 2007. Op wegcode.be staat heel duidelijk te lezen:

Door dit koninklijk besluit wordt een inhaalverbod ingevoerd dat van toepassing is voor bestuurders van voertuigen en slepen gebruikt voor het vervoer van zaken met een maximale toegelaten massa van meer dan 3,5 ton en dit buiten de bebouwde kom, op de openbare wegen waarvan de rijbaan twee rijstroken in de gevolgde rijrichting omvat.

Deze wijziging van de wegcode treedt in werking op 1 januari 2008.

En ik rij dagelijks op de N49-E34 Knokke-Antwerpen en wat maak ik dagelijks mee:

Toegegeven, het feit dat het per definitie verboden is, behalve als je zo’n stom blauw bord bent voorbijgereden dat nooit herhaald wordt:

maakt het er niet makkelijker op om te weten of een vrachtwagen er wel of niet mag inhalen.

Zo’n idee tot zulke regelgeving kan trouwens alleen maar voortspruiten uit een roomsblauw idee dat door rooie rakkers geboycot wordt of omgekeerd.

In ieder geval, ik vind dat het tijdens de spitsuren gewoon algemeen de regel zou moeten zijn voor die zware jongens: niet inhalen.

Het is gewoon niet veilig.

Kunnen we trouwens als autobestuurder niet een actie opzetten? Afspreken dat als we dan eindelijk zo’n achttienwieler kunnen inhalen, we vier keer toeteren: kort-kort lang-lang bijvoorbeeld? Als signaal dat op een 2 vaksbaan de lange wagens niet mogen inhalen?

Stuur dit bericht naar al je vrienden, zodat iedereen meedoet en we toeteren ze gewoon aan de kant…

Kunnen we zo niet op een vreedzame manier een bijdrage leveren aan de veiligheid op de weg?