aug 3, 2008 - Geenszins    No Comments

De man en zijn sigaar: Juan López Selección No. 2

OK, het is echt geen mode meer, maar sinds een tijdje heb ik naast wijn en spirituals degusteren, er nog iets bij om te degusteren: sigaren.

Ik heb nooit eerder gerookt en en sigaret zegt me nog altijd niks, maar een goeie sigaar op een zonnig terasje of na een lekker etentje: ik zou het niet meer willen missen.

Ik heb wel ontdekt dat er nog heel wat mensen zijn die een goeie sigaar weten te appreciëren; ik moet al maar enkel naar mijn collega’s kijken om te zien dat we best na een drukke werkweek het wel eens aangenaam vinden een goeie sigaar te roken.

Een topper die ik dit weekend ontdekt heb, is de Juan López Selección No. 2, een robusto (een korte maar dikke sigaar).

Men mag zeggen wat men wil, ik ben het eens met de stelregel dat hoe dikker een sigaar is, des te meer proef je de zachte smaak van de volle tabak.

Misschien omdat ik nog maar een beginneling ben, maar ik hou van zachte smaken. Daarom ben ik lange tijd niet zo’n voorstander geweest van Cubaanse sigaren omdat ik dacht dat dat zware rakkers zouden zijn.

Niet dus en de robusto van Juan Lopez is echt een sigaar waarmee je niet verlegen moet zijn als je je in gezelschap van doorwinterde sigarenrokers bevindt. Het is een sigaar met een zachte smaak en fantastische geur. Het eerste deel proef je een peper en citroensmaak, iets aparts, maar zonder dat het overheerst of de smaak bederft.

Naar het einde toe verdwijnt die smaak en krijg je met een zachte overgang een zoete smaak in de mond.

Ik heb hier een Duitse Asbach Uralt bij gedronken, omdat dit een zachte cognac is (ok ok, het is geen cognac, net zoals cava geen champagne is). Lekker en een fantastisch duo.

Specificaties:

Oorsprong: Cuba

Formaat: Robusto

Lengte: 124mm

Cepo: 50 (19,84mm)

Gewicht: 11,66gr