jul 14, 2008 - In Vlaanderen    No Comments

Awoe CD&V

Een maand heb ik gezwegen, uit onvrede. Onvrede met een groteske uitspraak van gouverneur Denys als zijnde dat de Knesselaarse gemeenteraad als voorbeeld moet dienen was de concrete aanleiding. Andréke toch, voor ge uitspraken doet, moet ge eens in het echt meemaken hoe de oppositie monddood werd gemaakt.

Tegelijk werd ik als politicus zelf vies van de politiek, ook op nationaal niveau. Ik geef toe dat ik op Leterme heb gestemd, dat ik borden van hem heb opgehangen en hem op internetfora heb verdedigd.

Maar nog nooit ben ik zo teleurgesteld in een politiek boegbeeld als in Yves. Als hij niet morgenmiddag naar de koning gaat om zijn ontslag aan te bieden, dan moest de ganse CD&V die daar mee akkoord gaat, diep in de grond kruipen van schaamte.

Ik voel me nu dus partijloos. Jazeker, deze woorden komen van een CD&V-afdelingsvoorzitter en lid van het provinciaal bestuur.

Ik heb vrijdag met fierheid drie leeuwen uitgehangen, waarvan symbolisch 1 met de poten omhoog op de rug liggend. Mijn vrees wordt dus bewaarheid. De Vlaamse Leeuw ligt op zijn gat en kan niet meer klauwen.

Ik heb geen enkel idee welke partij nu nog als echt Vlaams kan beschouwd worden. N-VA kan toch echt niet anders dan vanavond beslissen om het kartel te verlaten???

Ik weet nog niet wat ik zelf doe in dat geval, daar ga ik mijn vakantie eens voor gebruiken, terwijl ik op mijn terras geniet van een goeie cubaanse sigaar…

Wie tips of advies heeft, laat maar weten, want ik weet het zelf echt niet meer…