mei 20, 2008 - In de pers    No Comments

Belastingen verlagen niet

Knesselare gaat de algemene belasting van 87,5 euro niet opnieuw verlagen naar 50 euro per gezin. Oppositiepartij GVP lanceerde het voorstel na de financiële meevaller van het Lokaal Pact. Door dat Lokaal Pact krijgt elke gemeente van de Vlaamse overheid 100 euro per inwoner. Knesselare krijgt dus 800.000 euro om aan schuldafbouw te doen. «In een periode van 10 jaar moet de gemeente jaarlijks 80.000 euro minder aflossingen betalen», zegt David Geens. «Wij willen dat de burger dat voelt en dat kan door de belasting weer naar 50 euro te brengen.» De meerderheid, Groep 9910, wil niet op het voorstel ingaan, omdat Knesselare de komende jaren heel wat zware investeringen moet doen. «Wedden dat een verlaging tegen 2012 wel zal lukken?», voorspelde Geens. (JSA)

© 2008 De Persgroep Publishing