mei 15, 2008 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Burgemeester doet al genoeg voor bedrijven

Eén van onze toegevoegde punten betrof het feit dat men sinds dit jaar in onze gemeente ondernemers en vrije beroepen extra belast (zie mijn blog van vorige week).

Ons punt werd tijdens de gemeenteraad gisteren afgekeurd. De burgemeester had een feilloze redenering waarom onze gemeente het morele recht heeft meer geld te vragen van ondernemers. Ik citeer burgemeester Tanghe: “We doen al genoeg voor bedrijven. Kijk bijvoorbeeld maar naar het nieuwe bedrijventerrein…”. Mijn verbaasde blik zorgde nog voor een vervolg op die uitspraak: “… dat we binnenkort gaan aanleggen.”

Kortom het beruchte “nieuwe” bedrijventerrein dat al vijftien jaar beloofd wordt, waar de plannen nog van uitgetekend moeten worden, waar nog niks van te zien is, dat is volgens de burgemeester genoeg reden om de belastingen voor bedrijven te verhogen.

Als signaal kan dat tellen… Landelijk en gastvrij… Hmzz….

Sorry, maar dan was ik toch blij om te horen dat ook Groen het een goed initiatief vond om een mooi signaal naar ondernemers te maken door de cumul opnieuw af te schaffen. Maar het mocht geen waar zijn: het huidig bestuur blijft op allerlei balsting- en retributiereglementen maar stiekem de prijzen de lucht injagen…

Waar gaat al dat geld naartoe…