jan 31, 2008 - In de pers    No Comments

Tijd om te reageren op ring rond Eeklo

David Geens (GVP) lanceert een oproep om te reageren, nu de plannen voor de ring rond Eeklo op tafel liggen. «Er wordt te weinig aandacht besteed aan de effecten, die de ring zal hebben op de N499, die Ursel doorkruist», vindt hij. «Nochtans zijn er genoeg cijfers en aanwijzingen, dat dit een grote impact zal hebben.»

«Ik heb al geregeld mijn bezorgdheid geuit over het feit dat op korte tijd drie dossiers in bespreking zijn, die boven het gemeentelijke niveau worden beslist en alle drie plaatsvinden buiten ons grondgebied maar toch heel wat gevolgen kunnen hebben voor Ursel», steekt Geens van wal. «Ik heb het over de mogelijke verbreding van het Schipdonkkanaal, het nieuwe industrieterrein Woestijne in Aalter en de doortrekking van de ring rond Eeklo. Rond dat laatste dossier was het de jongste maanden wat stiller maar nu ligt het plan ‘MER Ring rond Eeklo’ ter inzage op het stadhuis.»

Het oppositieraadslid is van mening, dat er te weinig aandacht besteed wordt aan de effecten op de N499 doorheen Ursel. «Het onderzoek richt zich te eng op het grondgebied van Eeklo. De doortrekking van de ring kan behoorlijke gevolgen hebben op de verkeersstromen in omliggende gemeenten. Verder houdt het plan geen rekening met het feit dat de combinatie met de twee andere dossiers een nog veel groter effect zal hebben op de N499 dan in de huidige situering van het plan wordt weergegeven. Ik wil iedereen in Ursel dan ook oproepen dit plan te bekijken en zijn bezwaren kenbaar te maken.» (GRG/JSA)

© 22/1/2008 De Persgroep Publishing