jan 16, 2008 - Schipdonkkanaal    No Comments

Actiecomitees slaan handen in mekaar

Mijn vrienden van ’t Groot Gedelf stuurde me dit persbericht:

Schipdonkkanaal moet blijven zoals het is!

Een bezorgde groep enthousiaste mensen uit Oost- en West-Vlaanderen heeft op een eerste overkoepelende vergadering in Zomergem beslist zich te verenigingen in de strijd tegen de verbreding van het Schipdonkkanaal. Samen zijn we sterker!

Oorspronkelijk werden er reeds acties gevoerd onafhankelijk van elkaar in Zomergem en in Damme. Vanaf vandaag worden werk– en actiegroepen opgericht in elke gemeente langs het kanaal: Maldegem, Eeklo, Sint-Laureins, Brugge, Knokke……

Alle acties worden vanaf nu gebundeld onder dezelfde naam : ‘t Groot Gedelf.

De petitieacties worden verder gezet èn uitgebreid. Het is de bedoeling om 15000 handtekeningen te verzamelen om zo een hoorzitting te kunnen eisen in het Vlaams Parlement. Iedereen wordt dus vriendelijk uitgenodigd de petitie vandaag nog te ondertekenen online op www.tgrootgedelf.be of op www.zomergem.be.

In maart wordt er een informatieavond gegeven in de verschillende gemeentes. Daarover volgt later nog verdere info.

Noteer nu alvast 27 april in jullie agenda.

Dan roepen we massaal alle inwoners van Zeebrugge tot in Zomergem op om deel te nemen aan een wandel-fiets- of ruitertocht langs ons mooie Schipdonkkanaal.

We willen tonen hoe mooi en uniek dit landschap wel is in Vlaanderen.

We moeten met veel zijn! We zullen met veel zijn!

Wie zich geroepen voelt om ook mee te denken, actie te voeren,….. kan zich wenden tot de VZW ‘t Groot Gedelf via de website of door contact op te nemen met de Zomergemse schepen van natuur Annemie De Bie ([email protected])

Men kan ook contact nemen met dhr Luc Lampaert via [email protected] Vermelden wij er nog bij dat ook op de website www.schipdonkkanaalblijft.be veel info staat over dit onderwerp.

‘t Groot Gedelf steunt WEL de plannen om de haven van Zeebrugge te ontsluiten via de bestaande en geoptimaliseerde binnenvaart, een uitgebreid spoornet en via de pas opgestarte en beloftevolle estuaire verbinding tussen Zeebrugge en het Schelde-estuarium.

Het vernietigen van èèn van de mooiste kanalen van Europa is echter absoluut geen optie voor ons!

Wij kijken niet gelaten toe! Wij laten van ons horen!

Wij gaan er iets aan doen!

Inmiddels pikte Radio 2 dit nieuws op:

[sc_embed_player fileurl=”https://www.davidgeens.be/wp-content/uploads/mp3/20080116-radio2-nieuws-080116.mp3″]

Ook de vernieuwde website De Redactie pikte het bericht alvast op.