jan 12, 2008 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Samen klinken op de toekomst

Drukke weken achter de rug. Als politicus is het deze dagen recepties afdweilen, zowel in de eigen gemeente als in de rest van de provincie, zeker nu ik provinciaal CD&V-bestuurslid ben.

Toch heb ik het meeste plezier gehad aan de receptie van het gemeentebestuur voor het personeel gehad. Het was leuk om enkele personeelsleden beter te leren kennen, waaronder ook een pal nieuwe.

Maar het was ook de eerste keer dat de politici eindelijk leken te beseffen dat politiek politiek is en dat mensen ook gewoon mensen kunnen zijn.

Ik heb het al vaker gezegd dat ik één aspect miste dat ik vroeger wel ervaarde in de gemeentepolitiek voor ik in Knesselare kwam wonen. Voorheen werkte ik als politicus in een klimaat waarin de politieke tegenstanders mekaar in de arena rauw lustte en keihard dossier tegen mekaar konden uitspelen, maar nadien in hetzelfde café samen een pint gingen pakken en waar we naar mekaars bal, pannenkoekenfestijn of spaghettiavond gingen.

Eindelijk mocht ik het begin van hetzelfde gevoel meemaken op deze receptie. Ik was vertrokken met het idee maximaal een tweetal uurtjes weg te blijven, het zijn er een pak meer geworden (en dat heb ik thuis moeten uitleggen, maar ik was niet de enige, heb ik inmiddels begrepen 😆 ).

Buiten de leuke persoonlijke babbels, die er hopelijk hebben toe bijgedragen dat sommigen eindelijk bepaalde zaken uit het verleden beter kunnen plaatsen en een bladzijde kunnen ronddraaien, waren er twee zaken die me zeker bijgebleven zijn.

Voor de eerste keer heb ik complimenten gehad van de meerderheid over onze oppositie: er werd ons gedrevenheid, ingesteldheid en kritische geest toegewenst samen met de energie om dat te blijven doen.

En nog veel leuker is de afspraak die ik met Fons De Neve heb gemaakt: we gaan samen onze schouders zetten onder de Nieuwstraatfeesten. We gaan trachten de vorige initiatiefnemers warm te maken om allemaal samen opnieuw de ganse buurt te laten samenkomen en plezier maken. In de eerste plaats denken we dan aan de Nieuwstraat, de Groene Vijvers en de nieuwe wijk De Wijngaard.

We hebben mekaar beloofd binnen dit project geen enkel woord over politiek te wisselen; we gaan dit doen als twee gelukkige inwoners van de Nieuwstraat.

Van zodra er meer nieuws is, zullen we dat laten weten. Ik kijk er alvast naar uit om dit nog voor de zomer rond te hebben.