dec 11, 2007 - Schipdonkkanaal    No Comments

MER Seine Schelde West

De afdeling Bovenschelde van Waterwegen en Zeekanaal laat een MER opmaken voor het westelijk gedeelte van het Seine-Scheldeplan in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Dat plan betreft de realisatie van een volwaardige binnenvaartverbinding tussen het Seine- en het Scheldebekken vanaf de Ringvaart in Gent tot de haven van Zeebrugge. Het plan past in de ontwikkeling van het trans-Europese waterwegennet. Om het plan mogelijk te maken is een ruimtelijk uitvoeringsplan nodig. Ter voorbereiding van dat uitvoeringsplan zal een plan-milieueffectrapport de milieueffecten van de verschillende mogelijke alternatieven op het leefmilieu onderzoeken.

Het kennisgevingsdossier ligt ter inzage van 7 december 2007 tot en met 7 januari 2008 op de stadhuizen van de steden Brugge, Damme en Eeklo, alsook op de gemeentehuizen van Aalter, Beernem, Knesselare, Maldegem, Nevele, Oostkamp, Sint-Laureins en Zomergem. Vanaf 11 december is het document ook raadpleegbaar op het gemeentehuis van Knokke-Heist. Het document is ook beschikbaar in het provinciehuis van de provincies Oost- en West-Vlaanderen. U kan het document ook <%media(schipdonkkanaal/20071210-MER_Seine-Schelde-West.pdf|hier)%> downloaden. (71 MB, .pdf).

Tot 7 januari 2008 kan u uw opmerkingen m.b.t. de te onderzoeken aspecten binnen deze op te stellen planMER bezorgen aan uw gemeente- of stadsbestuur of aan de dienst Milieueffectrapportage op [email protected]

Grijp deze kans want enkel in deze stap kan u als burger inspraak verlenen:

U mag ook altijd uw opmerkingen in de commentaar op deze site met iedereen delen. Soms kan een idee van iemand een idee bij iemand anders doen rijpen. Noem het gerust virtuele brainstorming.

Of een buur kan het als leidraad gebruiken om eveneens te reageren, zodat de overheid ziet dat een bepaalde bekommernis niet de zorg van een enkeling is. Hoe meer opmerkingen, des te beter.

Vergeet echter ook niet uw opmerkingen door te sturen aan de overheid, want wij kunnen dat niet in uw plaats doen.