nov 30, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Oppositie wordt makkelijkshalve vergeten

Soms schuilt er heel wat in kleine details.

Groep9910 weet meer al te goed hoe scherp ik het dossier van het Schipdonkkanaal volg en Ursel probeer te beschermen.

Sinds enkele maanden weten we dat ons schepencollege eerder neigt om stilzwijgend in te stemmen met een verbreding. Ze wachten de studie af, maar gaan niet naar de vergaderingen van de klankbordwerkgroepen.

Nu werd onlangs blijkbaar een toelichting gegeven bij het ontwerp-MER (milieu effectenrapport) dat ook in onze gemeente zal voorgelegd worden aan het publiek. Dat gebeurde met deze uitnodiging:

From: Ewald Wauters

Sent: maandag 22 oktober 2007 9:51

To: ‘Maes Ellen’; Willem Van Crombrugge; patrick.hoste; robert.facquaert; andre.vande.velde; dirk.michiels; secretaris; daniel.de.vlamynck; hendrik.vandromme; Johan De Roo; dirk.bisschop; marc.teerlynck; secretariaat; secretaris; secretariaat; burgemeester; frank.de.mulder; wim.van_isacker; mark.cromheecke; ‘[email protected]

Cc: Bart Kamp

Subject: Aan het college van burgemeester en schepenen: Seine-Schelde West: territoriale werkgroep / toelichting plan-MER

Geachte,

De haalbaarheidsstudie Seine-Schelde West, die momenteel door een studieconsortium wordt uitgevoerd, heeft als doel om na te gaan of, en onder welke voorwaarden, een binnenvaartverbinding voor de havens van Zeebrugge en Oostende via het Afleidingskanaal van de Leie een haalbare kaart is. Daarbij worden niet enkel economische aspecten onderzocht, maar wordt ook nadrukkelijk aandacht besteed aan waterbeheersing, natuur, landbouw, recreatie en landschap.

Om de impact van het plan op het milieu in beeld te brengen wordt, parallel met de haalbaarheidsstudie, een plan-MER opgemaakt. Binnenkort zal aan de betrokken gemeenten en provincies gevraagd worden om de kennisgeving voor dit plan-MER ter inzage te leggen voor de bevolking.

Om u voorafgaandelijk hierover de nodige inlichtingen te verschaffen en de mogelijkheid te bieden vragen te stellen, zal het studieconsortium op 9 november e.k. een toelichtingsvergadering houden bij de afdeling Bovenschelde, Nederkouter 28 te Gent. De toelichting start om 10.00 u en zal vermoedelijk een tweetal uren in beslag nemen.

Om praktische redenen moeten wij het aantal deelnemers beperken tot één, maximaal twee per provincie of gemeente.

Mogen wij u vragen uw aanwezigheid te bevestigen op onderstaand adres.

Met vriendelijke groeten,

Ewald Wauters

Projectleider

RESOURCE ANALYSIS

Technum NV – Beleidsstudies en advies

Wilrijkstraat 37 | B-2140 Antwerpen, België | Tel: +32 (0)3 270 00 30 | Fax: +32 (0)3 270 00 31 | Info E-mail: [email protected] | www.resource.be

—————————

Wegwijs in beleidstermen? Bezoek www.beleidsanalyse.be, het beleidscompendium van RA.

—————————

Disclaimer: www.resource.be/discmail.htm

—————————

Voor alle duidelijkheid: onze burgemeester ontving deze uitnodiging, wat maar normaal is. Vaak is zoiets voornamelijk of enkel toegankelijk voor burgemeesters en schepenen.

Let wel: in deze uitnodiging staat die beperking niet, enkel dat men vraagt om te beperken tot één of twee vertegenwoordigers.

Doch nadien werd de powerpointpresentatie rondgestuurd en wat ziet mijn oog toevallig (zie vet aangeduid):

Van: Ewald Wauters [mailto:[email protected]]

Verzonden: woensdag 14 november 2007 10:58

Aan: patrick.hoste; robert.facquaert; andre.vande.velde; dirk.michiels; secretaris; daniel.de.vlamynck; hendrik.vandromme; Johan De Roo; dirk.bisschop; marc.teerlynck; secretariaat; secretaris; secretariaat; burgemeester; frank.de.mulder; wim.van_isacker; mark.cromheecke; [email protected]; [email protected]; [email protected]; Alain Moerman; [email protected]; [email protected]; [email protected]

CC: VAN CROMBRUGGE, Willem

Onderwerp: Aan het college van burgemeester en schepenen: Seine-Schelde West: territoriale werkgroep / toelichting plan-MER

Beste,

Gelieve in bijlage de de presentatie te vinden van de toelichting van vrijdag laatstleden.

Met vriendelijke groeten,

Ewald Wauters

Dus duidelijk niet alleen voor burgemeester en schepenen. De fractieleider van de meerderheid mocht mee gaan luisteren en die vervelende zaag van een oppositieleider is men toch wel vergeten uit te nodigen.

Mooi he, de mond vol hebben van goed bestuur, open communicatie, degelijk samenwerken, etc… maar dan toch zulke uitnodigingen niet doorsturen.

Een groot verschil in woord en daad. Aan Fons De Neve: sta me toe te grijnzen de volgende keer dat u op de gemeenteraad de mooie woorden in de mond neemt over “beter en open communiceren”… Richt u zich bij die woorden de volgende keer aub niet recht voor u naar de oppositie, maar draai uw hoofd naar rechts bij het uitspreken hiervan.