nov 9, 2007 - In de pers    No Comments

Geen permanent verbod op zwaar vervoer

De gemeenteraad van Knesselare heeft woensdagavond het voorstel voor een permanent verbod op zwaar vervoer in het centrum, niet goedgekeurd. Het idee werd gelanceerd door oppositieman David Geens (GVP). Volgens het schepencollege is het echter niet haalbaar.

Het zwaar vervoer is al jaren een doorn in het oog van de centrumbewoners van Knesselare. Na jaren ijveren werd een half verbod op zwaar vervoer binnen gehaald. Vrachtwagens mogen het centrum niet meer in langs de N44, maar ze mogen wel nog altijd uit de richting van Beernem komen.

Nu aan het kruispunt van de Knokkeweg (N44) met de Urselseweg grote werken bezig zijn en het kruispunt afgesloten is voor alle verkeer, wordt ook vanuit de richting Beernem een tijdelijk verbod op zwaar verkeer opgelegd. Volgens Geens is dat een mooie voorzet om het verbod ook na de wegenwerken te behouden. Zo zou dus al het zwaar vervoer uit het centrum geband worden.

Het schepencollege van Knesselare gaat niet in op het voorstel. Het zwaar vervoer wordt nu langs omleidingswegen gestuurd die niet geschikt zijn om de vrachtwagens permanent te slikken. «Blijkbaar was er ook in Knesselare geen twee minuten politieke moed, om er eens een dossier door te duwen», zucht David Geens. «Ik hoor alleen maar drog-redenen om het niet te doen. Jammer.» (JSA)

© 9/11/2007 De Persgroep Publishing