nov 7, 2007 - In de pers    No Comments

Geen oplossing voor geurhinder financiële dienst

Er komt voorlopig geen structurele oplossing voor de aanhoudende geurhinder in de gebouwen van de financiële dienst van de gemeente Knesselare. De jongste maanden hangt een indringende geur in het gebouw. Op de begroting was 12.500 euro uitgetrokken om het probleem op te lossen, maar dat bedrag wordt nu geschrapt.

Door de uitbreidingswerken van het gemeentehuis op De Plaats in Knesselare kan de financiële dienst tegen de zomer van volgend jaar naar daar verhuizen. «Nu nog zware investeringen doen in het gebouw van de financiële dienst, zou dan ook niet echt verantwoord zijn», zegt gemeenteraadsvoorzitter Fons De Neve (Groep 9910). «De leidingen en afwatering onder het gebouw zijn echt oud en versleten. Er zijn grondige werken nodig om het geurprobleem echt op te lossen. Maar dat gaan we nu niet meer doen, voor de korte tijd dat de financiële dienst daar nog rest.»

Na de verhuis van de financiële dienst wordt die vleugel van het gebouw ingepalmd door de kinderopvang die ernaast huist. «We hopen wel dat de geurhinder aangepakt wordt bij een uitbreiding van de kinderopvang», zegt David Geens (GVP). «Anders zal het daar nog meer gaan stinken», knipoogt de oppositieman. (JSA)

© 7/11/2007 De Persgroep Publishing