okt 2, 2007 - Schipdonkkanaal    No Comments

Bezoekers beschrijven het Schipdonkkanaal – deel 2

In de post van 23 augustus kon je al het eerste deel bloemlezingen vinden van de inzendingen van de fietszoektochtdeelnemers om het landschap te beschrijven.

Hier volgt nog een deel bij meer lezen…

Het valt op dat er vis is in DE LIEVE. Vissen wordt terug gedaan,vooral jonge mensen.Er zijn veel kikvorsen te zien in het water van DE LIEVE. U ziet het prachtig bos van HET LEEN.Prachtige maisvelden voor het grootste gedeelte van de route.Mooi zicht op het kasteel TERWAELKEN.Is gelegen in een prachtig landschapspark met vijver en ijskelder.Vanop de route ziet u ook het mooie kasteel van BARON DONS de LOVENDEGEM. Vanop de schipdonkbrug hebben we een prachtig zicht op de kruising van het SCHIPDONKKANAAL en het kanaal GENT-BRUGGE. Er zijn ook mooie fietspaden langs deze kanalen.

Familie Van Rentergem Alex

Als een zilveren lint slingert DE LIEVE zich door het Meetjesland.Prachtig afgeboord met groen,gras en veelkleurige veldbloemen. Mooie fiets en wandelpaden voor passieve en actieve recreatie met een rijkdom aan vogelsoorten. Aan het sas van Merendree en op t’Eiland drijven witte zwanen en vliegen oeverzwaluen,zij groeten als het ware de vele fietsers en wandelaars . Het kanaal GENT-BRUGGE vloeit er over in het SCHIPDONKKANAAL. Je wordt er betoverd door stilte van de natuur,enkel verstoord door het geluid van ruisend riet en het wiegen van de bomen in de wind

Coppens Gaby

Het Meetjesland,één en al pracht en praal. Bij een bezoek aan het Meetjesland is alles altijd inbegrepen. Van het ochtendlijk fluitconcert van de vogels,langs de groene wijdse velden en weiden over de grazende koetjes en kalfjes,alsook de schapen langs de oevers van LIEVE en SCHIPDONK. Prachtig !!

De Vlamynck Raf

De strakke lijnen van de kanalen en bijhorende bomenrijen wisselen af met het langzaam kabbelende LIEV-stroompje .Het geheel is zeer rustgevend,daar wordt de mens één met de natuur. Het poetische Vinderhoute en het LIEVE-landschap verdienen absoluut eerherstel want hun cultuurhistorische waarde is groot.

Vandewalle Marleen

Schoon Meetjesland van rustig slingerende wegen. Vogels kwelen hun mooiste liederen in de stille natuur.Beekjes en kanalen doorklieven het landschap.Hier is het nog de echte boerenbuiten.Het vriendelijk dorpsleven is een must. Hier ist goed leven.

Van Damme Carla

Land van de stilte en van de rust. Mijn vlakke land.

De Baets Kristof

Land tussen LIEVE en KALE. Het vlakke land.Land van mijn dromen.

Van Acker Roland

De dorpen tussen KALE en LIEVE. Dorpen van kastelen en dreven,waar de stilte nog waarneembaar is.Het ruisen van de bladeren en het wiegen van de rietstengels.De nabijheid van de molen die de spreuk draagt “De hemel geeft,die vangt die heeft”Het LEEN en het visrijke krekengebied waar het goed en rustig leven is.

Van Damme Julien

Langs SCHIPDONK en LIEVE kan je van groen genieten. Langs kleine dorpen en gemeenten,tussen vissers en fietsers zoemen de bijen en muggen.Het fladderen van vlinders in hun kleurige pakken en het kwaken van kikkers.Waar je ook nog een stukje van de oorlog kan terugvinden.

Van Damme Piet

Fietsen door het mooie groen,op een zomerse dag, zou je het ook niet doen ??? Met een frisse wind in de rug,fiets je van brug tot brug.Je ziet daarbij de groene kikkerbil en menig mooie vogels voor wie het wil.Een pintje hier of ijsje daar…. En voor je het weet heb je de fietsroute klaar.

Devos Jan

Toen we vertrokken aan Kuitenberg wist ik niet wat me te beurt zou vallen,maar vlug was ik aan de stilte van de LIEVE, de kabbelende beek,de rustbanken verkocht.Verder de kanalen volgend was dit een aangename en deugddoende zondag.

De Vogelaere Martine

Het mooie landschap dat uitnodigt om langs te fietsen heeft alle voorzieningen om eens te stoppen onderweg.Rust,zon alles was aanwezig op onze tocht.

Stofferis Daniel

Rijdend langs de Lieve en Schipdonkkanaal zag ik hier en daar een fiere reiger staan.t’Wijdse landschap met lange rijen hoge bomen lieten mij stilletjes wegdromen.Van mijn eigen nabije mooie streek waar ik misschien niet altijd genoeg om geef,beken ik dus ook een beetje schuld en denk:nu is waarschijnlijk mijn plicht min of meer vervuld.

Van De Walle Roger

De dorpen tussen Kale en Lieve waar de stilte nog waarneembaar is.De nabijheid van een molen die de spreuk draagt “De hemel geeft,die vangt die heeft”. Het Leen en het stille visrijke krekengebied waar het goed is om rustig te leven.

Van Damme Carla

Schoon meetjesland van rustig slingerende wegen.Vogels kwelen hun mooiste liederen in de stille natuur.Beekjes en kanalen doorklieven het landschap.Hier is het nog echt de boerenbuiten.Hier is het goed te leven.

Van Damme Julien

O mooie land,mijn land,het meetjesland!!

De Baets Kristof

Als een zilveren lint slingert de Lieve zich door het Meetjesland.Prachtig afgeboord met groen en veelkleurige veldbloemen.Prachtige fiets-en wandelpaden voor passieve en actieve recreatie met een rijkdom aan vogelsoorten.Aan het sas en t’eiland drijven witte zwanen en vliegen oeverzwaluwen. Zij groeten als het ware de vele fietsers en wandelaars.Je wordt er betoverd door de stilte van de natuur.

Coppens Gaby

Het Meetjesland met zijn schone natuur, waar het goed is om te vertoeven.De stilte van de natuur spreekt boekdelen.

Van Acker Roland

Het was een aangename fietstocht langs rustige wegen.Mooi uitzicht langs het water met veel groen en paar leuke stopplaatsen.

Rubin Dhont

Met KVLV – Ronsele hebben we genoten van deze tocht langs Schipdonk en Lieve. De Akkerhoeve is zeker een aanrader.

Wille Rita

Op een mooie zomerdag besloten wij deze kanalentocht te fietsen.Veel groen,rustige omgeving,met hier en daar een bank om even te verpozen met een hapje en een drankje,terwijl wij naar de vogels luisterden en de eendjes in het water keken.Het was een mooie en deugddoende fietstocht.Hartelijk bedankt.

De Jaeger Marc

De fietstocht vond ik heel fijn.Het landelijke spreekt mij echt aan.Ook de rust die fietsen langs een kanaal met zich meebrengt,vooral zonder auto’s vind ik fantastisch.De bootjes op het Schipdonkkanaal brengen een aangename afwisseling.Ook het sas, waar juist een boot door ging,vond ik mooi om eens te zien.Een aanrader.

De Graeve Jozef

De fietstocht langs de Lieve en het Schipdonkkanaal vond ik erg leuk.Ik hou van de natuur en van rustige wegen om te fietsen,wat ik zeker vond langs beide kanalen.Ze zijn ook al veel beter onderhouden dan vroeger,wat een mooier uitzicht geeft en beter is voor de vissen en watervogels.Het is een aanrader voor te fietsen.

De Kesel Annie

Waterwild spelevaart.De waakzame reiger loert geduldig op vis net als de eenzame visser.Gebroken spiegelbeelden van wandelaars en fietsers in het rimpelende water.Geruis van populieren en struikgewas vol leven.Stilte en harmonie met velden en weiden.Gekoesterd door omringende dorpen.Een ware ramp als men deze wateraders doet springen en alles plaats moet maken voor scheepvaart en industrie.Een kwade droom en dan pas besef je wat moois je zou kunnen missen.

Fordeyn Chris

Zachtjes kabbelend kronkelen twee zilveren linten zich door het vlakke mooie Meetjeslandse akkerlandschap.Beukend tegen of zachtjes meeglijdend met de steeds aanwezige wind is deze tocht een spiegel van de Meetjeslandse ziel:ruw,eerlijk,maar bovenal “ heerlijk “

Switzynck Daniel

Veel mais en landbouwvelden,veel koeien en enkele reigers.Schoon zicht over de landelijke wegen.Aan de Lieve zaten enkele vissers.De hoge bomen waar de wind in waait.Gewoon de stilte en de rustige natuur maken van zo een tocht een ander mens van je.Voor herhaling vatbaar.

De Meester Ronny

Rustige wegen waar geen autoverkeer is toegelaten.Schapen,paarden,koeien in de weide,eenden en ganzen in het water.Grote sterke bomen langs het Schipdonkkanaal en enkele bootjes die het water doen rimpelen.Genieten dat is het woord voor gans deze tocht.Wij hebben ervan genoten,dat is zeker.

De Pauw Linda

Veel akkerbouw,mais,gerst aardappelen.Weiden met koeien,schapen en paarden.In het water meerkoeten,ganzen en eenden.Vissers langs het Schipdonkkanaal.Prachtige bomen langs het kanaal.

Droesbeke Andries

Hier is de natuur nog gebleven zoals vroeger.Schipdonkkanaal,mooie oevers afgebakend met bomen.Terug vis in het water.De Lieve,een rustig kabbelend kanaaltje met lange,veel gebruikte fietspaden.Mooi-prachtig!!

Herteleer Roger

Blauw,witte wattenbollen,grijs,donkergrijze dreigende pakken:”de lucht” Honderden hinten groen:velden,gras,bomen en struiken langs het kanaal. Bruin,zwart met rood of wit,alle soorten watervogels in de Lieve.Bonte koeien,paarden allerhande,een waaier van dieren.En tenslotte een bonte groep fietsers.Goede sfeer onderweg en een lekker glas achteraf om van al dat moois te bekomen.

Boghaert Anne-Marie