sep 25, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Een kwart meer schuld, geen liften, geen uitbreiding begraafplaats Ursel en de stank mag blijven

Een begrotingswijziging lezen is altijd een moment van wenkbrauwen fronsen.

Er zijn uiteraard de zaken die extra geld gaan kosten en zo, maar deze keer is het vooral opvallend wat er NIET zal gerealiseerd worden.

Kort samengevat: de liften aan de sporthal en de bibliotheek komen er (voorlopig) niet.

Ook de begraafplaats in Ursel wordt niet uitgebreid, ondanks alle reeds gemaakte plannen (spijtig dus van het geld dat aan die BPA werd besteed). Dat komt er van als er geen schepen meer is die het allemaal zelf aanlegt… 😆

En grappig vind ik volgende quote: “Gezien de geplande verhuis van de financiële dienst naar het gemeentehuis, wordt er voorlopig niets meer gedaan aan de geurhinder”.

Dus de ontvanger en haar personeel mag nog al die tijd (nog wel een jaartje, schat ik) in de stank blijven zitten en ondertussen hopen we maar dat men dan toch wel maatregelen zal nemen vooraleer de kinderopvang uitgebreid wordt.

Ik heb trouwens al opgevangen dat ook de kinderopvang last had van die rioolgeur; wil dit dan zeggen dat men ook daar maar in de stank moet blijven zitten?

En de schuldenlast van Knesselare (mijn stokpaardje, zeggen sommigen nu al) stijgt nog maar eens onverwacht met 1,25 miljoen euro. Een verwachte subsidie van het gewest is verkeerd ingeschat en nu moet men dus dat verwachte doch nooit gekregen geld nog extra gaan lenen.

Da’s weer eens een stijging van 11%. Voor wie aandachtig gelezen heeft op 12 september, daar liet ik in de rekening van 2006 ook al een stijging van 14% open en bloot komen. Dus op een maand tijd moeten zowat een stijging van 25% van de openbare schuld in Knesselare slikken.

Nou ja, dit bestuur is echt wel onder een slecht gesternte gestart. Hopelijk ziet de horoscoop voor volgend jaar er beter uit. Ik ben al benieuwd om die terug te vinden in de begroting van 2008…