aug 20, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Knesselare even van de kaart

Knesselare was vanmorgen net even een zwart gat. Geen elektriciteit en voor zover ik al kon nagaan was minstens gans het centrum getroffen. Het zou gaan om een middenspanningscabine. Gelukkig heeft het maar een uurtje geduurd.

Het is wel een uurtje dat het leven plots stil staat en dat je tijd vrij hebt om eens wel rustig te ontbijten, weliswaar zonder het gebruikelijke kopje expresso…

En als je dan buiten gaat, zie je buren plots met mekaar staan keuevelen (“is bij jou ook alles weg?” met als clichematige openingszin) en hoor je een immense stilte (hier voornamelijk opvallend omdat de nieuwe verkaveling één grote bouwwerf is waar nu plots geen luide muziek, slijpschijven of cementmolens meer te horen waren)…

En als je dan even nadenkt: leuk voor een uurtje, maar langer moet het niet duren…

En nu maar hopen dat het eenmalig was en geen begin van een reeks pannes door een minderwaardig onderhouden elektriciteitsnetwerk zoals in gent of Zomergem (lang leve de liberalisering, zeg ik dan cynisch).

Als iemand meer weet, zet gerust in de commentaren… Of laat weten of jouw straat ook plat lag, zodat we kunnen zien hoe ver het ging.