aug 19, 2007 - Geenszins    1 Comment

Vermijd Sint-Pietershoeve in Damme

Gisteren een mini-uitstapje gemaakt naar Brugge: het chocolade museum.

Ik leef half op choco(lade) – zoals iedere normale IT’er, denk ik – dus was het eens leerrijk om de geschiedenis van chocola te leren kennen. Van kruidendrankje tot lekkernij, om de tentoonstelling samen te vatten.

Echt een aanrader: in de Wijnzakstraat, een zijstraat van het jan Van Eyckplein.

Mis zeker de demo niet waar je op 10 minuten leert hoe je volgend jaar zelf je chocolade paaseieren kan maken (en wees geduldiggenoeg om op het einde te kunnen proeven).

Daarna zijn we afgezakt naar Damme om te genieten van de pittoreske sfeer daar. Aangezien het net na de middag was, wilden we een hapje eten.

De Sint-Pietershoeve aan de Damse Vaart leek ons prima om te kunnen genieten, van uitzicht en an het eten. Was dat een tegenvaller.

Laat ik hier gewoon simpel in zijn: blijf er weg tenzij je graag lang wacht, afgesnauwd wordt en slecht wil eten.

Zelfs met een restaurant op een toeristische topdag dat slechts voor een kwart gevuld is, wilde ik toch het risico nemen omdat er één ding wel geweldig is: het uitzicht op de Damse vaart.

Maar als je 20 minuten moet wachten voor men de moeite doet achter de toog uit te komen en je dan nog onbeleefd wordt behandeld omdat je vraagt om te komen, dan zit de service echt op het nulpunt. Ik heb nog aangeboden dat als het te veel werk was, dat men ons een collega kon aanraden verderop, maar die opmerking werd al helemaal verkeerd opgenomen.

De kwaliteit van het eten was ook om te janken. Ik heb in geen 15 jaar zo slecht gegeten. Gisteren is de oudste mens van België gestorven, maar ook de oudste kip, want die zat in mijn koninginnehapje. Zo’n taai beeste, ik had er medelijden mee en heb er dan ook na drie happen niet meer van door mijn strot gekregen.

Trouwens, vol-au-vent die naar vis ruikt, altijd al verdacht…

Neen, dit is een plaats waar voor gewaarschuwd moet worden…