jun 29, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Geef ons onze wegen terug

Ik begin met een citaat uit een opmerkelijk bericht dat zopas verscheen in Het Nieuwsblad:

R4 wordt gemeenteweg zonder vrachtwagens

ZELZATE Het gemeentebestuur wil, zodra het Vlaams Gewest de R4 overdraagt, er onmiddellijk het zwaar verkeer bannen.

[…]

Zelzate wil af van het zwaar vervoer in de dorpskom. De R4 wordt, als het even meegaat, volgend jaar een gemeenteweg waar de gemeente dan relatief vrij verkeersreglementen kan invoeren. Het verbod voor zwaar vrachtverkeer op deze weg wordt een prioriteit.

© Nieuwsblad 27/6/07

Goed gelezen?

Moet ik nu zelf nog veel meer zeggen? Moet ons bestuur nog meer de pap in de mond krijgen?

Telkens als wij vragen om krachtdadige stappen te nemen tegen het zwaar verkeer, komen er twee achtereenvolgende excuses: het is een provincie of gewestweg en Beernem gaat dwars liggen.

Wel, de oplossing staat hierboven beschreven: neem die weg terug over en maak er een gemeenteweg van, dan kunnen we er ons goesting mee doen. De dag na de plechtige overdracht planten we zowel de Hellestraat als de Eekloseweg in Ursel (jaja, ook die moeten we overnemen) gewoon vol met van die leuke ronde bordjes met een rode rand en in het midden “+5” in geschilderd.

En voila, probleem opgelost. Het moet niet altijd moeilijk zijn, makkelijk kan ook. Gewoon een verzoekschrift richten aan de kersverse minister van infrastructuur. Een vrouw dan nog wel, die gaat er zeker oren naar hebben als ze de bedoeling hoort, namelijk onze inwoners beschermen…

En ja, dat zal geld kosten want dan moeten we het allemaal zelf onderhouden. Maar organiseer gerust een referendum: ik denk dat de inwoners best willen dat er budget gaat naar een maatregel die iedereen wil…