jun 24, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Koopjesavond had geluk met het weer, kinderopvang minder fortuinlijk

Ik kijk er elk jaar opnieuw naar uit: de “avondmarkt” in Knesselare. Het ganse centrum verkeersvrij, allemaal leuke kraampjes, maar vooral, enorm veel volk op de been.

Het is het moment om jong en oud Knesselare eens tegen het lijf te lopen.

De ganse dag waren Isabel en ik in druk overleg: zou het regenen of niet? Kunnen we gaan met de kindjes of gaan ze uitgeregend zijn?

De weergoden moeten ons twijfelend gebazel dik beu geweest zijn en gaven rond 18u aan van “kom maar, die wolken vliegen wel weer weg”…

Dus geen regen gehad, een enorme meevaller als je het weer van de afgelopen dagen en weken in rekening brengt.

Qua organisatie zat het dit jaar mij dunkt beter in mekaar. De grotere verkeersvrije zone die vooral beter was afgezet hielp daarbij. Deze keer niet één simpel nadarhekken op iedere straat, maar telkens volledig met drie hekkens afgezet en overal de nodige politie om te zorgen dat verkeersvrij ook echt verkeersvrij was.

Een fantastisch idee was het plaatsen van vuilnisbakken op regelmatige afstand. Je zag duidelijk het verschil met de vorige jaren: deze keer heb ik geen restant frieten met mayonaise van mijn zolen moeten krabben.

De attracties voor de kinderen was ook een leuk initiatief, hoewel we eerst moesten uitzoeken waar de kaarten te koop waren en op de attractie in de Kerkstraat liep het mis: toen wij aankwamen verdween de crewmember die het spel moest bedienen en zelfs na een kwartier manueel de kindjes rondgedraaid te hebben was er nog niemand te zien. De omstaanders hebben het gemerkt toen Lucas zijn stembanden in overdrive zette toen hij er onverrichterzake terug afmoest.

Net voorbij die attractie nog iets opmerkelijks: er was dit jaar niks te doen aan de kinderopvang… Dus blijkbaar zal het gerucht dan toch kloppen dat het mis zit tussen het personeel van de kinderopvang en het schepencollege. Er is mij verteld dat vroeger het personeel vrijwillig inspanningen deed op deze avond om geld in te zamelen dat apart werd gehouden om sinterklaasfeestjes en andere zaken voor de kindjes van te betalen.

Maar nieuwe bazen, nieuwe wetten, zegt het spreekwoord en blijkbaar ook hier. Naar verluidt zou men in de kinderopvang dit jaar de werkorder gekregen hebben om weliswaar betaald aan de slag te gaan, maar de inkomsten door te storten aan de gemeentekas. En dat zou in het verkeerde keelgat geschoten zijn en daarom zou er niks te doen geweest zijn aan de kinderopvang.

Straf verhaal en ik heb er aan getwijfeld of het wel waar is tot ik gisteravond merkte dat er inderdaad niks te doen was… Ik ben eens benieuwd of daar ooit meer uitleg zal over gegeven worden. Als het waar is, dan is het natuurlijk spijtig dat uiteindelijk de kinderen misschien de dupe worden als er nu geen sinterklaasfeestjes en zo meer zouden kunnen doorgaan…

Ik blijf het zo straf vinden dat ik moeite heb met te geloven dat onze jeugdschepen zo bepaald hebben dat het geld naar de gemeentekas moest vloeien. Ik hoop dat als het niet waar is, dat de juiste toedracht snel aan het licht zal komen.

Vervolgens de Kerkstraat weer uit en stilaan werd het voor ons tijd om huiswaarts te gaan, want toen de zon definitief verdween, zakte de temperatuur snel en waren de kindjes inmiddels doodop van al het ravotten tussen de mensen.

Proficiat aan Unizo voor de organisatie en aftellen naar volgend jaar.