mei 27, 2007 - In de pers    No Comments

Schepen boos om artikel op weblog van oppositieleider

Het zit er bovenarms op tussen mobiliteitsschepen Erné De Blaere (Groep 9910) en oppositieleider David Geens (GVP) van het Oost-Vlaamse Knesselare. Geens had naar aanleiding van een zwaar verkeersongeval in de Hoekestraat op zijn weblog een artikel geschreven, waarin hij de verantwoordelijkheid tussen de regels door in de schoenen van de schepen schoof. Die uitlatingen zijn bij De Blaere niet in goede aarde gevallen.

«De uitlatingen op de weblog beschouw ik als platvloerse literatuur, geschreven door mensen die elk normbesef kwijt zijn», reageert schepen De Blaere scherp. «Er wordt gesteld dat er bij een schepen dringend grijze hersencellen moeten wakker worden. Ik wil stellen dat ik mij elke dag inzet voor de veiligheid van elk van onze inwoners. Ik heb zelf kinderen en kleinkinderen en wil voor ieders veiligheid zorgen. Ik hoop dat de reactie op de weblog een idee was van één persoon. Want als de hele partij die mening deelt, zou ik beschaamd zijn om lid te zijn van die partij.»

gezondheid schaden

David Geens laat de kritiek niet onberoerd en zet voortaan op zijn website het logo ‘Deze site kan uw gezondheid schaden’. «Ik vind deontologie wel degelijk belangrijk, maar ook de grens tussen politieke activiteiten en alles daarbuiten. Sorry als mensen mijn woorden anders hebben gelezen, dan ik ze had bedoeld.»

&copy 26/5/07 Het Laatste Nieuws