mei 18, 2007 - In de pers    No Comments

Geen verbod op zwaar vervoer in Nieuwstraat

Er komt dan toch geen tonnagebeperking in de Nieuwstraat in Knesselare. Gemeenteraadslid David Geens (GVP) stelde een tijdelijk verbod voor vrachtwagens voor, maar daar gaat de meerderheid niet op in.

De bouwwerken in de verkaveling Wijngaard schieten goed op. De Nieuwstraat in Knesselare is nog niet lang heraangelegd, maar nu moeten heel wat vrachtwagens die naar de bouwwerven van de Wijngaard moeten door de nieuwe straat. Geens vreest dat dit voor problemen gaat zorgen en stelt een tonnagebeperkig voor. Hij vindt dat vrachtwagens beter langs de Kouter rijden, want die straat wordt binnen twee jaar toch volledig vernieuwd.

«Als we een tonnagebeperking zouden opleggen in de Nieuwstraat zouden we het probleem alleen verleggen», zegt mobiliteitsschepen Erné De Blaere (Groep 9910). «We kunnen moeilijk tonnagebeperkingen opleggen voor elke bouwwerf die in Knesselare opgestart wordt. Het aantal leveringen voor de Wijngaard is trouwens beperkt.» (JSA)

© 18/5/07 Het Laatste Nieuws