mei 8, 2007 - In de pers    No Comments

Stilstaande bussen belemmeren het zicht

Het gemeentebestuur van Knesselare gaat samen met De Lijn op zoek naar een oplossing voor een zichtbaarheidsprobleem dat veroorzaakt wordt door een wachtende lijnbus. Regelmatig moet een bus van De Lijn 20 minuten tot een half uur stilstaan aan de halte recht tegenover het gemeentehuis van Knesselare. Maar daar belemmert de bus de zichtbaarheid voor het verkeer.

Het probleem werd op de gemeenteraad gebracht door David Geens (GVP). Wanneer de bus daar zijn rusttijd opneemt, hebben de chauffeurs die de parking rond de kerk afrijden ter hoogte van de slager, geen zicht op het verkeer dat uit de Veldstraat komt. De bus heeft maar een kleine ruimte om te parkeren en staat deels op de rijweg. «De opmerking is terecht», zegt schepen van mobiliteit Erné De Blaere (Groep 9910). «We hebben ook in 2004 al eens een brief gestuurd naar De Lijn, maar daar is weinig reactie op gekomen. Een passende oplossing vinden, zal niet gemakkelijk zijn. Deze maand zit ik nog samen met De Lijn en dan wil ik ook dit aankaarten. Het probleem is dat de lijnbus richting Brugge aan De Plaats een wachttijd van 20 minuten moet overbruggen. Maar dat zorgt inderdaad voor gevaarlijke situaties voor het verkeer. Ik hoop dat De Lijn snel met een oplossing kan komen.» (JSA)

© 8/5/07 Het Laatste Nieuws