Caoutchouc bijna onder nieuw dak

Nog een 10 maanden geduld. Maar geduld is een mooie deugd en eindelijk na vier jaar wachten, treuzelen, wachten en wachten, zal het in maart 2008 zo ver zijn. Dan zal de Urselse jeugd een jeugdlokaal krijgen in de oude bandencentrale OBM.

We volgen dit dossier al enkele jaren van nabij en toen er onlangs in de pers verscheen dat de grondanalyses afgerond waren en een positief resultaat hebben opgeleverd, wilden we van de jeugdschepen te horen krijgen wat de verdere planning was zodat niet enkel een paar ingewijden op de hoogte zouden zijn. Tegelijk hebben we nu een planning die we strikt mee in de gaten zullen houden zodat er niet opnieuw uitstel van komt.

Schepen Trenson gaf volgend overzicht mee.

Momenteel is aan OVAM gevraagd om een bodemattest af te leveren. De bodemanalyses vertoonden niks dat het optekenen in het register van vervuilde gronden noodzakelijk maakt.

De schepen hoopt dan ook dat eind juni de notariële akte verleden zal kunnen worden.

Ander goed nieuws is dat hoewel het gebied als agrarisch gebied staat ingekleurd op het Structuurplan, er geen bestemmingswijziging nodig is omwille van het gebruik voor openbaar nut. Er is ook geen bouwvergunning nodig. Integendeel, de bestaande bouwovertreding (de containers achteraan) zal simpelweg verwijderd worden zodat ook dit juridisch struikelblok letterlijk uit de weg zal geruimd zijn.

Het gebouw heeft wel een reeks aanpassingen nodig. Het college spreekt alvast van een nieuw dak, nieuwe elektriciteit, verwarming, sanitair, ramen en deuren, en nog wat kleinigheden. Men begint nu reeds te plannen zodat de plannen ook reeds eind juni klaar zouden moeten zijn.

In de periode juli tot september start men dan de onderhandse oonderhandelingen met aannemers. In die periode zullen ook de containers weggehaald worden en komt er een buurtinformatie vergadering waar de buurtbewoners tekst en uitleg zullen krijgen.

Men plant dan om van september tot januari 2008 de werken te kunnen uitvoeren. Met enige reserve om nog zaken die tevoorschijn zouden kunnen komen te kunnen aanpakken, rekent de schepen er op dat Caoutchouc ten laatste in maart 2008 een nieuw onderkomen heeft.

We zijn blij dat het college de tijdslijn zo fijn genoteerd en uitgelegd heeft, zodat we nu allemaal weten waar we kunnen naar uitkijken.