apr 4, 2007 - In de wereld    No Comments

Ik sta Pfaff

OK, voor wie het nog niet weet, Jean-Marie Pfaff, bijgenaamd El Sympatico, ooit de beste doelman van de wereld toen de Rode Duivels nog wisten wat voetballen was, heeft – hou u vast – een neger een trap tegen zijn kant gegeven en dat is wereldnieuws.

Eerst de achtergrond info: een beeldfragment uit het VTM Nieuws van dinsdag 3 april 2007.

De Pfaffs waren op vakantie in Barbados, een plek waar rijke blanken gaan genieten van luxe en rust, aangeboden door hardwerkenden andersgekleurden. In het kielzog van de Pfaffs reist altijd een cameraploeg mee en die beelden worden nadien grondig geselecteerd op hun kijkcijferaantrekkelijkheid. Niet te verwonderen dus dat net dit fragment werd uitgezonden.

Maar de reacties… Man man man… Pfaff is een racist! Punt uit. Schoppen tegen een zwarte negerkont kan gewoon niet…

Het centrum voor gelijke kansen en racismebestrijding, je weet wel, die overheidsorganisatie die meer dan 5 miljoen euro verbruikt per jaar, gaat de heer Pfaff en VTM een brief schrijven.

De kranten, ook in het buitenland, staan er bol van. Het merendeel van de commentaren geeft het centrum gelijk en vindt “den Jean-Marie” een dikke racist. Eén van de weinige andere commentaren komt trouwens van Sven Ornelis.

Die spreekt over het gezond verstand van zijne bakker en ik kan me daar wel in vinden.

Kijk, wat Jean-Marie gedaan heeft, was ongemanierd. Je stampt niet zomaar iemand tegen zijn gat, zeker niet met de bedoeling om er eens goed mee te kunnen lachen. De verhouding van de rijke hotelgast en de arme hardwerkende tuinman maakt het er niet beter op. Stampen naar ondergeschikten is echt niet meer van deze tijd.

Maar omdat die tuinman nu net een donkere huidskleur heeft, moet de wereld op zijn kop gezet worden.

Neem van mij aan dat als dit hotel aan de Costa Brava had gestaan en de tuinman gewoon een wat gebruinde Europeaan was, er geen kat naar gekraaid had.

Die verbeten strijd tegen het racisme, draait uit op hetgene wat ze bestrijden. Een gedachtenpolitie die alles wat volgens hen incorrect is, gaat opsporen en bestraffen. Men bestrijdt racisme om geen 40-45 meer mee te maken, maar wat is het verschil tussen een geheime politie van één of andere dictator (vaak zwart van huidskleur nota bene) die andersdenkenden opspoort en laat verdwijnen en deze massale jacht op alles wat ook maar op racisme zou kunnen lijken.

Ik weet soms niet meer of ik nog mag lachen met een mop over Joden, Limburgers, homo’s, negers, … Het CGKR heeft daarover trouwens ook ooit al stelling ingenomen: je mag enkel nog lachen met meerderheden. Lachen met een minderheid ist verboten…

Ik begin veel gelijkenissen te zien tussen de middeleeuwse inquisitie en het CGKR.

Voor het eerst in jaren betrap ik mezelf er op dat ik mijn mening “zuiver”, dat ik oplet om misschien per ongeluk te zeggen dat een bepaalde minderheid aan deze of gene eigenschap voldoet…

Ik ben tegen racisme, maar ik ben ook tegen de gedachtenpolitie die zich stilaan vormt in onze democratie. Men tornt langzaam maar zeker aan een fundament van onze moeizaam veroverde vrijheden en ik krijg er grijs haar van.

Deze storm vind ik er dus gewoon over. Pfaff was fout, maar dit is géén racisme. Het gezonde bakkersverstand geniet mijn voorkeur: ga niet jagen op enkelingen. Steek dat geld liever in dingen die iets opleveren. Vecht tegens de kansarmoede onder de migr*** – alloch**** – euh nieuwe vlamingen. En niet tegen ex-nog-trappende-doelmannen, tegen kantelpoortenfabrikanten, tegen beveiligingsfirma’s…

Stop deze inquisitie aub en geef mijnheer De Witte een job als pastoor of zo… Da’s een minderheid die ook versterking kan gebruiken!