mrt 30, 2007 - Schipdonkkanaal    No Comments

Brieven aan de gouverneur

Na enkele dagen mooi weer, is het spijtig genoeg wat minder. Nu ja, minder, voor de tijd van het jaar hoor je mij zeker niet klagen.

Leuk is ook dat het een beetje is beginnen waaien en als het waait, waait er al eens wat vanalles door mekaar op mijn bureau en als ik dan opruim, merk ik soms dat de wind mij iets heeft meegvoerd vanuit verre streken.

Deze keer vanuit het exotische Gent, blijkbaar uit de schatkist van de heer gouverneur.

In “meer lezen” vindt u een reeks kopies van mooie brieven die oprecht van uit het hart van meetjeslandse bewoners komen en die een ware reden geven waarom men met zijn handen van het Schipdonkkanaal moet afblijven.

Er zijn echt mooie verhalen bij. Persoonlijk heb ik genoten van een kleine PS: “Laat dit alles niet louter een herinnering worden“… Prachtig gewoonweg…

De meetjeslanders hebben gesproken: hopelijk heeft de politiek een beetje geluisterd.

Ik publiceer ze hier, zodat ze nog meer weerklank vinden en beter gehoord zullen worden; deze keer misschien helemaal tot in Brussel. Dan weet men daar ook dat we neen zeggen aan de verbreding.

<%media(20070330-brieven-aan-de-gouverneur.pdf|Brieven aan de gouverneur over de verbreding van het Schipdonkkanaal)%>