mrt 29, 2007 - In de pers    No Comments

Burgemeester Tanghe: "Belastingverhoging niet aan de orde"

Het investeringsprogramma van de gemeente Knesselare is vrij bescheiden en daar zitten de beperkte middelen van de gemeente voor veel tussen. Oppositieman David Geens (GVP) is er dan ook van overtuigd dat de gemeente binnenkort een belastingverhoging zal doorvoeren. Maar burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) ontkent in alle toonaarden.

«De vraag in Knesselare is niet of er een belastingverhoging komt, maar gewoon wanneer ze er komt», zegt David Geens scherp. «De begroting schittert vooral in wat er niet in staat. Het grootste bewijs dat onze gemeente virtueel failliet is. In de meerjarenplanning staan vanaf 2009 zelfs geen investeringen meer. Het geld is op en bijlenen kan niet. Een verhoging van de belastingen zal voor de meerderheid onontkoombaar worden. Er wordt niet gesnoeid aan de uitgavenkant, dus is dat voor hen de enige oplossing.»

Burgemeester Fredy Tanghe doet de uitspraken af als zuivere oppositiepraat. «We horen nu al jaren van de oppositie dat onze gemeente virtueel failliet is», wuift Tanghe alles weg. «Onze leninglast is niet buitensporig. Feit blijft wel dat een gemeente als Knesselare met 1 procent belasting veel minder binnenhaalt dan dat Aalter met 1 procent belasting binnenhaalt. Om gelijk te staan met Aalter zouden wij wellicht 12 procent moeten aanrekenen. Maar de belastingen verhogen, gaan we niet doen. 8 procent personenbelasting is voor ons genoeg. We zullen met die inkomsten de tering naar de nering moeten zetten.» (JSA)

© Het Laatste Nieuws 29/3/07