mrt 21, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Geen containerpark voor 2010!

Ik heb nu twee weken lang de begroting en vooral de meerjarenplanning samen met het beleidsplan van de nieuwe ploeg bestudeerd.

Dit document moet immers aantonen wat het nieuwe bestuur van plan is.

En dit document laat dat héél goed zien: het schittert door wat er niet in staat.

Een eerste element dat ik vandaag belicht, is het containerpark. Het was een grote verkiezingsbelofte, zowel van GVP als van Groep9910. Vandaag is er echter geen spoor van terug te vinden.

Kijk maar eens naar het filmpje bij meer lezen…

Dit is dus wat een containerpark moet zijn. Momenteel is men met man en macht (en ik prijs de inzet van ons gemeentepersoneel daar) om op die weinige plek nog enkele containers bij te krijgen. Want de periode vlak na het grof afval (zie ook mijn blog van 7 februari) stonden er tot 150 wagens aan te schuiven en was er voor veel spullen gewoon niks voorzien. Chapeau voor de parkwachters die hun uiterste best hebben gedaan en schande voor het bestuur dat hier geen oplossing weet voor te bedenken.

In de perscitaten kan u al een eerste reactie lezen van burgemeester Tanghe, die zegt “het komt er wel”… Dan toch alvast niet voor 2010, want het staat nergens, maar dan ook nergens in de meerjarenplanning.

En de aangehaalde reden “mogelijke procedurefouten”: welke schepen heeft dat dossier opgevolgd in de vorige legislatuur?

Ik zal vanavond in de gemeenteraad hierover enkele duidelijke vragen stellen en ik hoop dat de waarde van de antwoorden me niet dwingen deze antwoorden onmiddellijk in het containerpark bij het grof leugenafval te gaan gooien.

Oh ja, toevallig ook het straatmeubilair gezien? Goed onthouden… Eén van de komende dagen kom ik daar nog op terug…