mrt 21, 2007 - In de pers    No Comments

Containerpark nog niet voor morgen

Dossier heropgestart uit vrees voor procedurefouten

Het schepencollege van Knesselare gaat het dossier voor de bouw van een containerpark in of rond de kmo-zone Moerakker helemaal opnieuw opstarten. De voorbije jaren werd al een bijzonder plan van aanleg opgesteld, maar de nieuwe bestuursploeg vreest dat daarin procedurefouten kunnen geslopen zijn. Om geen risico te nemen, wordt het huiswerk opnieuw gedaan. Dit keer met een ruimtelijk uitvoeringsplan. Daardoor kan alles veel sneller gaan. Een echte timing durft burgemeester Fredy Tanghe (Groep 9910) niet te geven, maar zeker deze legislatuur krijgt Knesselare zijn langverwacht containerpark.

Oppositieleider David Geens (GVP) zal vanavond op de gemeenteraad in Knesselare niet mals zijn. Hij bestudeerde de begroting en de meerjarenplanning die voorgelegd wordt en zag dat voor de aanleg van een containerpark geen eurocent wordt voorzien. «Toch kan ik iedereen geruststellen dat het containerpark er komt»í, zegt burgemeester Fredy Tanghe. «Er is al werk gemaakt van een bpa (bijzonder plan van aanleg, red.), maar sommige partijen zouden wel eens met procedurefouten kunnen dreigen. We hebben geen zin in een juridische veldslag en gaan dus opnieuw beginnen met een rup (ruimtelijk uitvoeringsplan, red.). Wij zouden het containerpark liefst achter het chaletpark zien komen. Maar als de gronden daar niet kunnen verworven worden, veranderen we het geweer van schouder en kiezen we voor een stek in de uitbreiding van de kmo-zone. Een timing? Dat is moeilijk, maar in de periode 2008-2009 moet er in dat dossier veel kunnen gebeuren.»

«failliet»

Oppositieman David Geens is minder overtuigd. «In de begroting en het meerjarenplan is geen cent te vinden voor het containerpark», zucht Geens. «De begroting schittert dus vooral in wat er niet instaat. Ik noem het een beleid van lopende zaken. Meer schepenen om minder te realiseren. Deze begroting en de meerjarenplanning is het bewijs dat Knesselare virtueel failliet is.»

Burgemeester Tanghe weerlegt de kritiek en gaat ondertussen het systeem van de bestaande afvalcontainers aan het sportpark bekijken en waar nodig bijsturen. Daar kan men nu al op woensdagmiddag en zaterdagvoormiddag voor beperkte afvalverwerking terecht.

De inwoners van Knesselare moeten zich voorlopig behelpen met enkele schamele containers aan het sportpark.