mrt 19, 2007 - Algemeen    No Comments

Knesselare hoofdstad van Vlaanderen en Sven for president

Neen, ik heb niet te veel gezopen. Ik ben ook niet zot geworden.

Het stond gewoon vandaag in de krant. Het is dus niet een verzinsel van mezelf of zo. Het is ook geen vaststaand feit.

Maar het is wel een oproep, gedaan door Sven Ornelis, die in zijn geboortedorp de ideale nieuwe hoofdstad van Vlaanderen ziet.

Sven is duidelijk een aardige jongen, maar dat wist ik al van Isabel, mijn lieve wederhelft. Zij herinnert Sven zich als de lieve jongen uit de kleuterklas, altijd behulpzaam om een verloren brooddoos terug te vinden en te weten wanneer het etenstijd was. Die lieve jongen vergeet zijn geboortedorp niet en heeft het vandaag in de wereldpers (nu ja, alleszins de grootste krant van Vlaanderen) in de schijnwerpers geplaatst.

HOOFDSTAD KNESSELARE

Zowat drie vierde van de Vlamingen wil, volgens een recente enquête, Brussel gerust opgeven als hoofdstad van Vlaanderen. Nou, ik niet. Maar wie ben ik? Vluchteling van dorp naar stad en van stad naar dorp. Nu, als ik hoor dat Antwerpen voor de meeste Vlamingen wel eens het perfecte alternatief voor Brussel zou zijn, sorry hoor, maar met alle respect: daar moet ik toch eens goed mee lachen. Ja, Antwerpen is best een plezierige stad, met wat water en een rosse buurt en wat mensen van overal, dat wel, maar hoofdstad? Antwerpen? Kom nou. Dan is het prachtige Oost-Vlaamse Knesselare toch een veel zinniger alternatief.

Ja, u hoort het goed: Knesselare. Niet echt een wereldstad denkt u, maar het spijt mij zeer, daar vergist u zich dan wel grondig in. Knesselare heeft werkelijk alles om het Washington of Moskou van Vlaanderen te worden. Neem nu zijn luchthaven, op de grens met deelgemeente Ursel. Mooi strak beton, midden in één van de fraaiste bossen van Vlaanderen, én nu al een officiële NAVO-vlieghaven. Voorts heeft Knesselare een waterloop die net als de Schelde een eerder drukke rechterkant en een linkeroever heeft. In de Flabbaertbeek, of Slabbaertbeek, want de stroom heeft twee namen, zijn minder mensen verdronken en minder schepen vergaan dan in de Schelde, en springtij is er nooit, wat toch een immense troef is.

Ja, er werd al eens ingebroken in Knesselare, maar qua criminaliteit zit je er beter dan aan de Meir. Er zijn knappe sportterreinen, restaurants, er is een expresweg, de zee is dichterbij. De kerk noemt men er de kathedraal van de streek. Er is een Chinees en een pitabar, en in het vroegere klooster verblijven er, naar men zegt, soms zwarten, die worden er opgevangen of zo. Kortom: het is een wereldstad. Overigens is niet enkel de muzikale wereldster Petra maar ook de columnist van de grootste krant van Vlaanderen afkomstig uit onze toekomstige hoofdstad. Ik bedoel maar: Antwerpen kan het wel schudden.

© 2007 Sven Ornelis & HLN

Ik steun Sven en bij deze een tweede oproep: Sven for president!

Laat ook uw stem horen

!++7++!