jan 19, 2007 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Wordt zone 30 opnieuw in vraag gesteld?

Een paar dagen geleden kreeg ik via mijn site een e-mail met de vraag of de zone 30 opnieuw geëvalueerd zou worden.

Allereerst mijn excuses voor het late antwoord, maar door een kleine heelkundige ingreep moest ik enkele dagen verstek laten gaan achter mijn computer.

Ik moet spijtig genoeg ook zeggen dat ik het antwoord niet weet. Van eventueel beloofde evaluaties in deze en andere dossiers, is er momenteel geen sprake. We zullen de intenties van het nieuwe college nog even moeten afwachten, denk ik…

Eerlijk gezegd verwacht ik wel dat ik dossier vroeg of laat opnieuw ter sprake zal komen. Ik kan niet anders dan vaststellen dat er in het nieuwe college drie schepenen zitten die in de vorige legislatuur nog tegen de invoering van de zone 30 hebben gestemd.

Ik meen dan ook aan dat deze mensen nog steeds zoals voorheen de nadelen zien van de grote zone 30 in onze dorpskernen. Of toch althans de vermeende nadelen… waarmee ik wil zeggen dat er sowieso de moeite loont om na te gaan of de invoering van de zone 30 nu een goede of minder goede zaak is geweest.

Het spijt me dat ik u zelf dus geen sluitend antwoord kan geven. Ik denk dat we er best een beetje tijd laten overgaan om dit nieuwe college de tijd te geven heel wat zaken uit het verleden opnieuw ter hand te nemen en eventueel bij te sturen.

Er zijn immers nog zulke gevallen: ik denk dan bijvoorbeeld aan de parkeer problematiek, het zwaar verkeer, de wateroverlast, enzovoort. Aangezien het nieuwe college uit heel wat nieuwe mensen bestaat, zullen er waarschijnlijk ook heel wat andere accenten gelegd worden dan in het verleden.

Een beetje afwachten dus…