jan 15, 2007 - In Vlaanderen    No Comments

Oost-Vlaamse CD&V nieuwjaarsreceptie in Aalter

Het was gisteren nog eens lekker oranje genieten.

CD&V Oost-Vlaanderen hield zijn jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in de catacomben van het Cremlin in Aalter, met de nodige speeches als intermezzo in het auditorium.

Uiteraard kwam Bart Van Caeneghem – voorzitter CD&V Aalter – eerst aan het woord en kon hij – terecht – nog eens genieten van de eclatante overwinning van Pieter De Crem/CD&V Aalter. Terloops, beste Bart, proficiat met uw herverkiezing als voorzitter in Aalter: 97% wijst op een supertevredenheid van je werk.

Ook onze provinciale voorzitter zette even de cijfers op een rij en bedankte iedereen voor de mooie oranje golf die door Oost-Vlaanderen trok op 8 oktober (spijtig genoeg niet in Knesselare, maar soit, daar kunnen we nog werk van maken).

Uitkijken was het uiteraard naar minister-president Yves Leterme.

Eigenlijk vond ik hem nog vrij braaf. Voor hem is de campagne nog niet echt begonnen, zo bleek. Geen opruiende taal, hier en daar natuurlijk het obligate steekje naar paars. Ook de bevestiging dat hij van “op eender welke positie” de federale verkiezingen zal steunen, was geen nieuws onder de zon voor wie vorige week de krant gelezen had.

Maar wel aangenaam om naar te luisteren: het is een politicus die heel goed weet waarmee hij bezig is.

Pieter De Crem is dan weer wat anders om naar te luisteren: als die op dreef komt, dan krijg je soms zin in een rechtstreekse “aanvalleuh” op al wat paars is 🙂

Het is al duidelijk dat er op Oost-Vlaamse bodem zal gevochten worden in mei en juni van dit jaar… Er zullen blauwe plekken, rode striemen en paarse bulten vallen; dat is duidelijk geworden na de speech van Pieter.

Ik geniet van zulke bijeenkomsten. Je ziet gelijkgestemde zielen, mensen met wie ik al herhaaldelijk heb opgetrokken in één of meerdere campagnes…

Lokale politiek is fantastisch en op dit moment voel ik me het best in de gemeentepolitiek. Maar lid zijn van een grotere partij heeft zijn voordelen (en soms nadelen). Ik denk dat onze gemeente er anders zou uitzien moesten er nationale partijen opkomen…

In ieder geval zal ik als militant in Knesselare en Ursel proberen de nodige mensen warm te maken voor een oranje overwinning in juni.