jan 4, 2007 - In de pers    No Comments

David Geens kan eed niet afleggen door verkeerd geadresseerde brief

De gemeenteraad van Knesselare telt voorlopig geen 19 maar 18 leden. David Geens (GVP) heeft dinsdagavond dan toch de eed niet kunnen afleggen. Hij zou Benedikt De Muyt opvolgen, maar de ontslagbrief van De Muyt was verkeerd geadresseerd, zodat hij toch werd opgeroepen en niet David Geens.

De installatie van de nieuwe gemeenteraad in Knesselare ging al meteen gepaard met een incident. David Geens mocht de eed niet afleggen en daardoor zetelt zijn GVP-fractie voorlopig maar met vier in plaats van vijf gemeenteraadsleden.

«De ontslagbrief van Benedikt De Muyt was inderdaad verkeerd geadresseerd», zegt Geens. «Hij werd verstuurd naar het schepencollege en niet naar de secretaris, zoals in het nieuwe gemeentedecreet voorgeschreven is. Daardoor heeft de burgemeester de brief niet ontvankelijk verklaard, waardoor Benedikt nog opgeroepen werd en ik als opvolger niet. Het college heeft dit naar eigen zeggen pas vorige week ontdekt. Het is wel jammer dat ook de meerderheid heel goed wist dat Benedikt niet meer ging zetelen, maar dat ze niet gereageerd heeft.»

De gemeenteraad bestaat voorlopig dus maar uit 18 leden. David Geens zal binnenkort alsnog de eed kunnen afleggen. Maar bij de stemmingen voor de politieraad werd hij niet betrokken. «Wanneer ik mijn eed dan wel mag afleggen, is voorlopig niet duidelijk». (JSA)

Het Laatste Nieuws 4/1/07