Een valse start

De valse start van het jaar is voor de nieuwe legislatuur.

Door een administratieve vergissing, heeft burgemeester Tanghe de ontslagbrief van Benedikt De Muyt niet aanvaard. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat ik gisteren de eed niet heb mogen afleggen en dat de gemeenteraad slechts met 18 raadsleden van start is gegaan.

Volgens burgemeester Tanghe heeft men deze vergissing pas vorige week ontdekt. Ik vind het wel jammer te moeten vaststellen dat een burgemeester en een nieuwe voorzitter samen oproepen om Knesselare positief te benaderen en constructief en in een open geest te benaderen en vlot te communiceren.

Met die vlotte communicatie schort toch nog iets, want een telefoontje, een email of een brief dat ze een fout hadden vastgesteld in het dossier, die is er spijtig genoeg niet geweest. Het had zo’n mooi gebaar kunnen zijn: even een telefoon met “Beste Benedikt, er staat een foutje in je ontslagbrief, wil je even een andere komen afgeven voor de start van de installatievergadering?”… Zeggen dat ze het niet wisten, kan ook niet, want ik had zelf mijn oproepingsbrief al twee weken eerder gekregen.

Maar zoals altijd is er een verschil tussen woord en daad bij sommigen in de Knesselaarse politiek.

Natuurlijk was het een meevaller voor Groep9910. Doordat er een man minder zat in de oppositie, hebben zij een extra mandaat in de politieraad in de wacht kunnen slepen. Met zicht op extra zitpenningen (toch een mooi bedrag gespreid over die zes jaar), zou een mens al wel eens kunnen vergeten open en constructief te communiceren.

Bij deze dus ook proficiat aan eerste schepen De Blaere met zijn extra mandaat in de politieraad. Ik heb immers niet de kans gehad hem te feliciteren wegens niet welkom op de gemeenteraad.

Buiten de valse start ook proficiat aan de nieuwe burgemeester, schepenen en voorzitter. Ik hoop dat na deze laatste stuiptrekking van schransiaanse politiek de nieuwe legislatuur volgende keer constructief en open van start kan gaan en dat ik er dan wel bij zit.

Wij nemen alvast de uitdaging aan om constructief te zijn en sluiten dit incident dan ook zonder verder gevolg.