dec 31, 2006 - In de wereld    No Comments

Saddams einde (let op: schokkende beelden)

Dat Saddam aan zijn einde is gekomen, weten we wellicht allemaal al.

Persoonlijk deel ik de mening dat ten eerste de doodstraf nooit een goede straf is. Ik ben er principieel tegen om diverse redenen.

Ik ben in de eerste plaats geneigd dat de doodstraf altijd buiten proportie is. En in de tweede plaats geen gepaste straf. Een leven in een gevangenis lijkt me een ergere straf.

Maar ik denk ook dat het nieuwe Iraakse regime – lees: onder leiding van de Amerikanen – zich hier al te makkelijk heeft willen van afmaken. De grote boeman moest uit de weg, sommige dingen mochten in de toekomstige processen zeker en vast het licht niet zien. Men moest maar eens ontdekken dat de CIA wist dat er totaal geen massavernietigingswapens waren in Irak.

Wat mij ook vooral trof, is het feit dat GSM’s met camera echt van iedereen een nieuwsreporter maakt. Alle nieuwszenders en kranten hebben al verkorte nummers om van iedereen een reporter te maken, maar ook in dit feit heeft het Internet en de blogosfeer de klassieke media geklopt.

De wazige beelden van een GSM camera tonen een heel ander beeld dan wat uit de beelden die de pers gisteren reeds verspreid heeft af te leiden valt.

Een waarschuwing is wel op zijn plaats: het is en blijft een executie. Niet klikken op “lees het volledige verhaal” als deze beelden niks voor u zijn…