dec 9, 2006 - In Vlaanderen    No Comments

Bye bye Jean-Marie

De N-VA heeft gekozen voor een kartel met CD&V. Dat is zopas gebleken na een vergadering van de partijraad. De 120 leden van de partijraad moesten kiezen tussen Jean-Marie Dedecker of het kartel met CD&V.

Van de 103 stemmen waren er 62 voor het kartel. 31 leden kozen de kant van Dedecker, 10 mensen onthielden zich.

Ik kan niet zeggen hoe opgelucht ik ben. In mijn post “Vuurwerk in Bergen” kon iedereen lezen hoeveel pijn het me deed dat de band met de N-VA verbroken werd en hoe de toekomst van Vlaanderen op het spel werd gezet.

Ik hoop echt dat de rust nu snel kan weerkeren. Ik kan alleen maar chapeau zeggen voor de moed van de N-VA. Iedereen kan en mag fouten maken en het zijn de idioten die nooit terugkomen op een (slechte) beslissing.

Voor Eric Van Rompuy het op zijn blog zet: er zitten dus wel degelijk grand messieurs bij de N-VA!

Feest, champagne, vuurwerk in gans Vlaanderen.

Laat aub nu het kartel snel weer samenkomen, CD&V en N-VA zijn bloedbroeders en moeten zij aan zij strijden voor een weerbaar Vlaanderen.

Ween, sidder en beef, al wat Guy Verhofstadt of Elio Di Rupo noemt. Dit is staatmansschap: duidelijke standpunten, geen drie jaar heen en weer schipperen. Hooguit een week had de N-VA nodig om de steen uit hun schoen te halen, nadat al snel bleek dat Dedecker niet kon zwijgen, ondanks orders van hogerhand.

Lang leve Vlaanderen, lang leve de CD&V en lang leve de N-VA!