okt 28, 2006 - In de pers    No Comments

GVP beraadt zich over toekomst

Oppositiepartij GVP beraadt zich over de toekomst, nadat frontman Benedikt De Muyt het voor bekeken houdt en uit de politiek stapt. Ondertussen wordt gefluisterd dat dit het einde zou betekenen van de GVP, maar dat ontkent de partij ten stelligste.

De GVP houdt nog vijf zetels over en intussen is het duidelijk dat die gaan naar Natalie Busschaert, Joeri Roose, Guido Van Hecke, Laurenzo Lefevre en David Geens. «Wij willen onze partij zeker nieuw leven inblazen», zegt voorzitter David Geens. «We willen ons in de eerste plaats inzetten voor een stevige vernieuwing. Drie van de vijf raadsleden zullen nieuw zijn. Wij moeten onze rol aanpassen aan hoe de nieuwe meerderheid zich zal gedragen. Ik geef toe dat we tijdens de verkiezingen een enorme klap gekregen hebben. Maar we zijn zeker niet dood. We zullen oppositie voeren zoals het beleid het zal vereisen.»

Hier en daar wordt al gefluisterd dat de GVP op termijn zou ophouden te bestaan en ooit als een CD&V-fractie zou herboren worden. «Op dit moment is dit een gerucht», zegt David Geens, die zich nationaal toch als CD&V’er profileert. «Er is nog helemaal niet besproken in welke richting we zullen evolueren.»(JSA)

Het Laatste Nieuws 28/10/06