okt 27, 2006 - In Knesselare en Ursel    No Comments

Benedikt en André stappen uit de politiek

Benedikt had al voor de verkiezingen aangekondigd dat bij verlies voor de GVP, voor hem het verhaal ten einde zou zijn. Zes jaar oppositie in Maldegem, zes jaar oppositie in Knesselare, hij was en is moegestreden en daar heb ik alle begrip voor.

Benedikt heeft ook een moeilijk politiek jaar achter de rug. Iedereen weet dat “de vijf” vertrokken zijn om persoonlijke conflictredenen met Benedikt en dat ze dit nooit onder stoelen of banken hebben gestoken.

Tegelijk weet ik persoonlijk ook dat het hem professioneel alsmaar beter voor de wind gaat en zijn advocatenpraktijk steeds verder groeit, een heel stuk verder dan dat ik hem 2 jaar geleden hoorde plannen. Dat alles had er al toe geleid dat hij een stap opzij had gezet en lijstduwer werd.

Nu neemt hij moegestreden afscheid van de Knesselaarse politiek, samen met André Martlé.

“Na de verkiezingen heb ik de uitslag meteen aan de kant gelegd en was het voor mij duidelijk dat politiek in Knesselare niets voor mij is. Ik heb zes jaar keihard gewerkt als oppositieman, maar blijkbaar is daar geen waardering voor. In Knesselare worden niet de werkers, maar wel de volksvrienden beloond in de politiek. Knesselare is de derde slechtst bestuurde gemeente in Vlaanderen. Maar toch geeft de kiezer Tanghe en zijn ploeg de kans om verder te doen. Op die manier wil ik echt niet meer aan politiek doen. Mijn gezin heeft mij door de politiek al veel moeten missen en het is nu tijd om die verloren tijd in te halen.”

(bron: Het Laatste Nieuws)

Ook André Martlé stopt met de Knesselaarse politiek, na drie legislaturen mee aan de kar getrokken te hebben. André is nog zeven jaar voorzitter geweest, eerst van Volksbelangen, nadien van de pas opgerichte GVP.

Ik begrijp ten volle hoe ze zich nu voelen en waarom ze deze beslissing hebben genomen. Dat doet echter geen afbreuk aan het feit dat ik dit jammer vind en niet graag afscheid neem van mensen met een politiek inzicht dat onze gemeente goed kan gebruiken.

Ik wil ook benadrukken dat dit alles gebeurd is in samenspraak met het bestuur van onze partij. Benedikt en André laten de GVP niet zondermeer in de steek en ze keren de GVP zeker niet de rug toe. Beiden willen ze in de eerste plaats plaats maken voor nieuwe mensen die nu de fakkel van hen kunnen overnemen en met vernieuwde energie en moed aan een nieuwe oppositielegislatuur willen en kunnen beginnen.

Daarom wil ik hen bedanken. Na zulke ontgoocheling vergt het ook moed om dit te doen. Per slot van rekening hadden ze ook gewoon kunnen gaan zetelen aangezien ze rechtstreeks verkozen zijn. Je moet moed hebben om te zien dat er nood is aan iets anders, aan mensen die ondanks de kleine fractie die we maar zullen vormen, er toch zullen voor zorgen dat een volstrekte meerderheid niet afglijdt tot een Zuid-Amerikaanse dictatuur.

Maar vooral ook bedankt voor het geleverde werk van al die jaren. Het heeft niet mogen lonen zoals we gehoopt hadden, maar er zijn mensen die het zeker naar waarde weten en zullen weten te schatten.