okt 25, 2006 - In Knesselare en Ursel    No Comments

GVP haalt helft schepencollege binnen

Dat is het eerste wat me door het hoofd schoot toen ik vanmorgen de foto in Het Laatste Nieuws zag.

Freddy wordt uiteraard burgemeester. Liliane blijft ook op post en Frans, die was niet te stuiten om uit het schepencollege te houden.

Vanuit de oude GVP worden nu Herlinde en Erné beloond met een schepenambt en Johan haalt zijn felbegeerd OCMW-voorzitterschap binnen.

Mijn voorspellingen komen dus allemaal uit.

Het was uiteraard de beste tactiek om het GVP-gedachtengoed massaal in het bestuur te krijgen: gewoon er voor zorgen dat beide kampen geïnfiltreerd geraken 😉

Het enige wat ik niet voorspeld had was dat Fons De Neve het postje zou krijgen dat ik beloofd was als ik mee was overgestapt, namelijk het voorzitterschap van de gemeenteraad.

Alleszins, nu maar hopen dat de drie GVP’ers eigenlijk nog dezelfde ideeën hebben als vroeger en zullen doen wat ze toen gezegd hebben; in dat geval is er nog een toekomst weggelegd voor onze gemeente.

Ik kijk nu al uit om in de oppositie te zitten als grote waakhond van dit nieuwe schepencollege. Ik beloof plechtig al hun daden met argusogen te onderzoeken en ex-GVP of niet, als het fout zit, dan zal het hier op deze blog te lezen zijn.

Maar in afwachting: proficiat aan de nieuwe – ex-Gemeentebelangen en ex-GVP mooi hand-in-hand samen – schepenen, voorzitter en burgemeester.