okt 24, 2006 - In de wereld    No Comments

Kerstverlichting leidt tot rechtszaak

We hebben al de buren gehad die kinderen niet meer willen laten spelen, maar in het Verenigd Koninkrijk heeft men nu ook iemand verboden om Kerstmis te vieren op zijn speciale manier.

De Engelse zakenman Vic Moszczynski hangt al drie jaar op rij minimaal 22.000 kerstlichtjes aan zijn huis, maar dit jaar moet hij het noodgedwongen met 300 doen.

De zakenman begon 18 jaar geleden met enkele lampjes, maar door de jaren heen bleef zijn hobby maar groeien. Zulke bezienswaardigheid lokt natuurlijk veel volk en het is die drukte die de buurt zover hebben gedreven om via de rechtbank het kerstlichtverbod op te leggen. Volgens de vordering waren er zelfs huwelijken die er aan kapot zouden gaan moest het verbod er niet gekomen zijn.

Ik vind dit wederom een mooi voorbeeld van het principe dat iemands vrijheid stopt daar wie die van een ander begint. Natuurlijk is het niet leuk voor de buurt om in een rustige straat te wonen waar plots enkele weken lang files staan, autobussen in lange rijen staan aan te schuiven en tuintjes die herschapen worden tot publieke storten en WC’s door onwelvoegelijke nachttoeristen.

Op zich zijn dus niet de lampjes van mijnheer Moszczynski het probleem, wel van de ongemanierdheid van de voyeuristische andermansnestbevuilende bezoeker.

Jammer. In de eerste plaats voor Moszczynski die zich beknot voelt in zijn hobby, maar ook jammer omdat in het verleden hij op die manier al tot 80.000 € heeft ingezameld voor goede doelen. 300 lampjes zullen spijtig genoeg dat effect niet hebben.

bron: Daily Telegraph (met foto)