aug 11, 2006 - Algemeen    No Comments

De naakte waarheid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: uiteraard kijk ik scherp naar wat andere partijen in andere gemeentes op poten zetten als campagne. Er is niets zo goed als bijleren van wat een ander doet.

Ik keek vanmorgen dan nogal op van een site met als titel “De naakte waarheid”, waarbij jonge politici (waaronder 2de eredame Miss België Barbara Steemans) deze metafoor heel letterlijk hebben genomen en uit de kleren gaan.

Het is een leuke verpakking: eerst 10 inhoudelijke vragen beantwoorden waarbij de groepsfoto alsmaar duidelijker wordt.

Als beloning kan je nadien dan op de hoofden klikken en zie je een individuele foto met weinig kleren om het lijf.

Ik vind het leuk gedaan – hoewel je de vraag kan stellen of de boodschap niet naar de achtergrond wordt verdrongen door de verpakking, maar dat vind ik mooi opgelost door eerst die 10 vragen te moeten doorstaan vooraleer je aan je “beloning” geraakt.

Zou dit ook werken in Knesselare? Een heel deel van het politiek establishment zal gegarandeerd neen zeggen en argumenteren dat “Knesselare niet is zoals de rest van Vlaanderen”…

Ik denk dat het net deze overtuiging er soms toe leidt dat Knesselare zichzelf buitenspel zet en platgewalst wordt door andere gemeenten die wel mee draaien in et grote geheel van onze maatschappij, inclusief de trends die daar ontstaan. Ik geloof niet dat een politicus nog altijd diegene is die de nodige afstand moet bewaren en door zijn of haar gereserveerdheid respect moet afdwingen.

Ik heb het al eerder gezegd: politici horen niet thuis in ivoren torens. De bevolking mag hen daar niet in plaatsen en ze mogen er zelf evenmin hun intrek in nemen.

En ja, onze maatschappij is enorm gemediatiseerd: TV, GSM en internet zijn veel directer geworden. Vroeger moest een politicus op café gaan om voeling te houden met zijn kiezers, welnu, ik ben van mening dat een moderne politicus ook via de nieuwe media er voor kan zorgen dat de drempel laag blijft.

Dat is toch nog altijd de bedoeling van mijn blog en zo lang ik mails en reacties krijg – positief én negatief – blijf ik er van overtuigd dat ook dit medium bijdraagt tot een betere interactie met alle inwoners (en toch blijf ik ook nog graag op café gaan).

Hoedanook, voor wie nog altijd staat te springen voor de “Naakte waarheid” van de Lokerse VLD-Jongeren, nog 1 lekkermakertje: Barbara Steemans, 2de eredame Miss België 2005, staat er ook bij in een wel heel, hm, hoe zou ik het zeggen, interessante pose…

Lang genoeg gewacht, de URL is http://www.denaaktewaarheid.be/