feb 24, 2006 - In de pers    No Comments

Postkantoor Ursel wordt opgedoekt

Het postkantoor in de Rozestraat sluit op 19 juni. Iedereen hoopt op een alternatief als een PostPunt, een buurtwinkel die bepaalde taken van het kantoor zou overnemen.

In een schrijven aan GVP-voorzitter David Geens bevestigt Marnix De Vleesschauwer van De Post de sluiting van De Post Ursel.

,,Maar ik verzeker u dat alle maatregelen werden genomen om de dienstverlening te garanderen en de werkzekerheid te garanderen. Voor de meeste postale verrichtingen en enkele financiële verrichtingen kunt u een beroep doen op uw postbode. Minder mobiele mensen hoeven slechts een kleine affiche (verkrijgbaar in het postkantoor) op een duidelijk zichtbare plaats voor het raam te plaatsen en de postbode zal aanbellen. Voor meer gespecialiseerde verrichtingen kan u terecht in de grotere postkantoren”, legt hij uit in een brief.

Geens wil nu onderhandelen met De Post om een PostPunt te openen in Ursel.

,,Als GVP gaan we zelf op zoek naar een middenstander die PostPunt wil worden en trekken met dat voorstel naar de postdirectie. De gesprekken zijn al bezig.” Ook schepen Fredy Tanghe (Gemeentebelangen) deelt de bezorgdheid van Geens.,,Op de duur verdwijnt alles en wordt de leefbaarheid van een dorp bedreigd. Protesteren zal wellicht weinig uithalen. We zullen onze energie moeten gebruiken om te ijveren voor een samenwerking tussen De Post en een buurtwinkel.” (CTE)

Het Nieuwsblad/Het Volk 24/2/06