jan 25, 2006 - In de pers    No Comments

Tonnagebeperking zwaar verkeer opnieuw op tafel

Het dossier om vrachtwagens zwaarder dan 5,5 ton te verbieden in de dorpskern van Knesselare ligt opnieuw op tafel. Vanavond zet de GVP een punt op de agenda van de gemeenteraad dat die verandering moet regelen. Gisteren voerde de GVP al actie in het centrum.

Gisteren deelde de GVP brieven uit aan alle truckchauffeurs die voorbijreden. De partij maakte hen duidelijk dat de veiligste weg van Beernem naar de N44 richting Maldegem, Zeebrugge of Antwerpen niet via Knesselare is, maar wel via de E40 in Aalter.

«We hebben de test gedaan», zegt voorzitter David Geens (GVP). «Als je van Beernem naar Maldegem moet, rij je 9 kilometer om als je de E40 in Aalter kiest. De meeste GPS-systemen sturen de chauffeurs door Knesselare, omdat dit in kilometers korter is. Maar in tijd win je in de spits zelfs verscheidene minuten als je de snelweg kiest in plaats van ons dorp. Er moet weer een tonnagebeperking komen om het vrachtverkeer hier weg te houden.»

Schepen Tanghe stuurde gisteren op zijn beurt een brief naar de centrumbewoners. Volgens hem is de gemeente bezig met een overleg met alle partners. Intussen worden in de Veldstraat extra tellingen uitgevoerd en plant de politie bijkomende controles op zwaar vervoer. (JSA)

Het Laatste Nieuws 25 januari 2006