jan 10, 2006 - In de pers    No Comments

Problemen met ophaling PMD

De inwoners van de Nieuwstraat in Knesselare hebben gisteren opnieuw problemen ondervonden met de ophaling van de blauwe PMD-zakken. Bij een eerste ronde ’s ochtends vroeg weigerde de ophaalwagen in de Nieuwstraat te rijden. Pas toen een klacht werd ingediend bij het gemeentebestuur kwam in de namiddag een wagen het PMD ophalen.

David Geens, voorzitter van oppositiepartij GVP en inwoner van de Nieuwstraat, stond gisterochtend vroeg het ijs van zijn wagen te schrapen toen de PMD-ophaling gebeurde.

«Ik zag dat de mannen onze straat gewoon voorbijreden», zegt Geens. «Er zijn werken aan de gang in onze straat, maar een ophaalwagen kan daar zeker door. Bij de start van de werken hadden we trouwens een brief gekregen waarin stond dat de ophaling van het huisvuil gewoon zou doorgaan tijdens de werken. Voor het gewone huisvuil is dat meestal geen probleem. Maar de ophalers van het PMD doen steevast moeilijk. Binnenkort zal zowat de helft van Knesselare open liggen door wegenwerken. We staan er goed voor als ook in die straten dan geen PMD-zakken afgehaald zullen worden.» (JSA)

Het Laatste Nieuws 10 januari 2006